BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Om jobbet
Specialteamet søger en ny kollega 37 timer om ugen til vores skønne arbejdsplads. Vi satser på, at du kan tiltræde d. 1. december 2024 eller snarest muligt derefter.
Børn og ungeafdelingen er inddelt i 3 afdelinger; Afdeling tidlig indsats, Afdeling for kontinuitet i børn og ungeliv og Specialteamet. Specialteamet består af 8 børne- og ungerådgivere, der arbejder med børn og unge med nedsat funktionsevne ml. 0-18 år (23 år) efter Barnets Lov.
Specialteamets arbejder metodemæssigt med afsæt i ICS, herunder udarbejdes målgruppevurderinger vha. ”Ægget”. Med afsæt i målgruppevurderingerne træffer Børne og ungerådgiverne afgørelser og beregne ydelser til familierne efter Barnets Lov kap. 8.
Foruden at behandle ansøgninger om handicapkompenserende ydelser, arbejder Specialteamet også tværgående. Børn og ungerådgivernes opgave er at iværksætte støttende indsatser, anbringelser, tage stilling til og iværksætte ungestøtte, samarbejde på tværs af ungeområdet (Den Kommunale Ungeindsats, Jobcenterets ung og uddannelse, Voksenspecialenheden, UU-vejledere og civilsamfundstilbud) for at skabe helhedsorienterede tilbud til de unge og deres familier.
Som rådgiver skal du også være nysgerrig og kunne tænke kreativt og utraditionelt omkring løsninger i samspil med børnene/unge og deres familier samt kunne afdække og sætte barnets familie og netværk i spil i de fælles løsninger. Det stiller krav til dig om, at du både skal kunne inddrage familierne og også kunne insistere på samarbejdet.
Fagcenter Børn og Familie er en organisation i konstant faglig udvikling, hvor vi hele tiden evaluerer egen praksis og leder efter nye udviklingsmuligheder i arbejdet med vores børn og unge, hvor der bl.a. er særligt fokus på inddragelse i egen sag.
Din profil
Som børne og ungerådgiver har du en grunduddannelse som Socialrådgiver/Socialformidler. Det er en fordel, hvis du har erfaring med myndighedsarbejde samt lovgivning på området, ICS og DUBU. Du skal kunne arbejde systematisk og metodisk med dine sager.
Du skal ønske at arbejde med målgruppen indenfor kapitel 8 i Barnets Lov. Desuden vil du skulle arbejde med øvrige støtteforanstaltninger inden for Barnets Lov.
Du ønsker at være med til at udvikle det socialfaglige arbejde på børnehandicapområdet – herunder øget inddragelse af børn og unge i deres egen sag
Du skal kunne se dig selv som facilitator for forandring for familierne og som myndighedsudøver. Funktionen som rådgiver kræver, at du kan arbejde både selvstændigt og stå på en faglig platform. Samtidig indgår du i et samarbejde med dine kollegaer, på tværs i Fagcenter Børn og Familie med vores udfører afdeling og med samarbejdspartnere fra fx andre faglige enheder i kommunen (fx Voksenspecialteamet og Hjælpemiddelteamet).
Vi søger derfor dig, der særligt ønsker at arbejde med:
- Iværksættelse og opfølgning af indsatser, herunder facilitere processerne
- Arbejde ud fra udredningsværktøjet (“ægget”)
- Udarbejdelse af børne- og ungeplaner
- Inddragelse af børn, unge, forældre og andre netværkspersoner
- Inddragende metoder med fokus på børns og familiers kompetencer og ressourcer
- Engagement i socialt arbejde og ønske om at udvikle både dig selv og faget
- Samarbejdsvilje og anerkendende tilgange til det tværprofessionelle samarbejde, hvor det er værdifuldt med flerfaglighed
- Godt og kollegialt samarbejde, hvor alle bidrager positivt til et godt arbejdsmiljø
- Arbejde med reflekterende processer hvor vi tør ”sætte os selv på spil”
Derfor skal du vælge os
Vi har høje ambitioner for vores arbejde med børn og unge i udsatte positioner, og vi ved, at det kræver høj trivsel hos medarbejderne at indfri ambitionerne. Vi tilbyder derfor faglig opkvalificering, der understøtter løsning af kerneopgaven, et udvidet introprogram, supervision og andre indsatser i bestræbelserne på at skabe en arbejdsplads, hvor alle trives. Vi har flekstid og mulighed for hjemmearbejdsdage.
Specialteamet har i de sidste 3 år indgået i Social- og Boligstyrelsens projekt ’Sammen om familien’, som er implementeret i det daglige arbejde. Metoderne fra projektet spiller sammen med, hvordan vi arbejder i Specialteamet og på tværs i Børn- og Ungeafdelingen.
Vi har netop afsluttet et samarbejde med Task Force Handicap v. Ankestyrelsen og Social- og Boligstyrelsen, hvor formålet er at bidrage til at forbedre sagsbehandlingen på børnehandicapområdet. På baggrund af task forcens analyse er vi stadigvæk i et spændende udviklingsforløb, hvor du sammen med resten af Specialteamet vil være en vigtig medspiller i forhold til at sikre implementeringen.
I fagcenteret har vi fokus på sammenhængskraft og relationel kapacitet, du får derfor ikke kun kollegaerne i eget team og i afdelingen, men på tværs af hele myndighedsområdet og hele det udførende område. Vi bor alle sammen dør om dør og arbejder på kryds og tværs, så vi hele tiden kan levere en monofaglig og tværfaglig helhedsorienteret indsats omkring den enkelte familie.
I Børn og Familier er arbejdstiden meget fleksibel. Vi tilbyder hjemmearbejdsdage, flextid og vi anvender i høj grad vores køretid til telefonsamtaler, så ikke en evt. lang transporttid gør det umuligt at blive en del af holdet.
Løn og ansættelsesvilkår
Løn og ansættelse efter gældende overenskomst og Aftale om Ny Løn.
Hvis du vil vide mere
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til ledere for Specialteamet Stine Gran Hansen på tlf. 30 55 29 34, Stephan Ahlquist på tlf. 24 61 20 42 eller Socialfaglig konsulent Annette Nellemann på tlf. 21 52 02 99.
Ansøgning
Der er ansøgningsfrist den 28. oktober 2024 og ansættelsessamtaler forventes afholdt løbende.
Du bedes sammen med ansøgningen indsende dokumentation fra tidligere beskæftigelser og uddannelser.
I Kalundborg Kommune har vi en generel politik om indhentning af udvidet børne- og straffeattest.
Om os
I Kalundborg Kommune er vi optaget af, at vores borgere, virksomheder, foreninger og institutioner får den bedst tænkelige service. Det kan vi kun levere hvis vi har dygtige og motiverede medarbejdere. Derfor er vi dedikeret til at støtte medarbejdernes personlige og faglige udvikling, og sikre en dynamisk og fleksibel arbejdsplads.
Hos os er medarbejderne med til at gøre en forskel hver dag, sammen med ca. 3500 kollegaer. Kalundborg Kommune er placeret i noget af Danmarks smukkeste natur – og er samtidig hjemsted for en række af de industrier der bidrager mest til den danske økonomi – med vægt på biotech- og energiproduktion.
Der bor cirka 49.000 mennesker i Kalundborg Kommune, som også er hjemsted for flere og flere uddannelser, der er med til at understøtte udviklingen i kommunen.
Du kan læse mere om Kalundborg Kommune som arbejdsplads Vores medarbejdere (kalundborg.dk, finde generelle oplysninger om Kalundborg Kommune Go to Kalundborg eller lytte til vores podcast-serie Karriere på Kalundborgsk Podcast (kalundborg.dk)
Vi opfordrer alle uanset baggrund, køn, religion mv. til at søge.
----------
I Kalundborg Kommune har vi en generel politik om indhentning af straffeattest.
Ansatte som i deres ansættelse har adgang til personfølsomme oplysninger, skal have privat MitID, fordi de skal identificere sig med deres private MitID Dette for at efterleve den skærpede lovgivning og derved sikre borgernes tillid til, at alle myndigheder, herunder Kalundborg kommune, behandler personfølsomme oplysninger sikkert.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Kalundborg Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Borgerservice, Klosterparkvej, 4400 Kalundborg
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 28-10-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6130529