Boom i leasingbiler: Flere i Kalundborg køber rengøring inden aflevering

Foto: PR
dato

Med 44 procent flere nyregistrerede leasingbiler er der fart på leasingkonceptet, men frygten for en efterregning ved returnering får flere til at købe rengøring inden aflevering. Bilrengøringsfirma har rengjort 23 procent flere biler i Kalundborg i år.

Muligheden for at køre i en spritny model fra sit foretrukne bilmærke uden at skulle smide flere hundrede tusinde i en forpligtende investering er noget af det, der lokker et stigende antal danskerne mod privatleasing. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af nyregistrerede leasingbiler steget 44 procent i første kvartal i år sammenlignet med samme periode sidste år. Dog kan man risikere en regning, når bilen skal retur til leasingselskabet igen.

Ifølge FDM koster det gennemsnitligt 4300 kroner, når en bil med mindre skader afleveres til leasingselskabet, men mangelfuld rengøring er ikke inkluderet i det beløb og kan give en regning i sig selv – også selvom der ikke er nogen skader eller skrammer på bilen overhovedet.

Flere køber sig til slutrengøring

Bilrengøringsvirksomheden SteamRex har i løbet af 2024 foretaget 23 procent flere bilrengøringer i Kalundborg end i samme periode året før, og her oplever man en stigende tendens til, at kunder, der leaser, vælger at købe sig til en grundig rengøring af bilen inden afleveringen.

Det er enormt ærgerligt at få en regning for mangelfuld rengøring, når man afleverer en ellers uskadt leasingbil. Vi oplever et stigende antal kunder, der får rengjort og vasket deres leasingbil dagen inden returnering for at være på den sikre side, men vi ser også flere kunder især i privatleasingsegmentet, der sammen med deres leasingabonnement også vælger jævnlig rengøring på abonnement for at passe på bilen, fortæller Christian Larsen, der er CMO i virksomheden SteamRex, som har specialiseret sig i miljøvenlig indvendig og udvendig bilrengøring med damp på bilejernes private adresser, arbejdsplads, eller hvor end det passer kunden bedst.

Det er klart, at bilen har godt af løbende at blive gjort grundigt rent, og er det en bil, man skal give tilbage til et leasingselskab, er det en god idé ikke kun at gøre den godt rent lige op til, at den skal afleveres, tilføjer Christian Larsen fra SteamRex, der årligt foretager omtrent 65.000 rengøringer af danskernes biler.

FDM anbefaler følgende for en god aflevering af leasingbil:

  • Book tilbagelevering i god tid
  • Læs kontraktens vilkår for, hvilke småskader der accepteres
  • Få ordnet større forsikringsskader inden aflevering
  • Rengør bilen grundigt indvendigt
  • Vask bilen lige inden aflevering
  • Vær med under gennemgangen af bilen

SteamRex er på kort tid blevet landets største udbyder af mobil bilrengøring -og pleje til private. Siden lanceringen i 2018 er det mobile rengøringskoncept blevet populært i hele landet, og StreanRex foretager i dag 65.000 rengøringer på årsbasis. www.steamrex.com

Kilde: Redaktionen