Borgernær maritim indsats - Bilist sigtet for at have lattergas i bilen - Uterlig opførsel i toget.

Profilbillede
dato

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Søjlegården, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Amtstue Alle, Ringsted (forsøg)
Søen, Karlslunde
Elmegårdsvej, Gislinge
Vibevej, Gislinge
Nørreskovvej, Benløse, Ringsted
Fresiavej, Greve
Greve Bygade, Greve
Skolevænget, Greve
Engen, Benløse, Ringsted (forsøg)
Toften, Benløse, Ringsted
Eilekiersvej, Benløse, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Klitrosevej, Yderby Lyng, Sjællands Odde
Hyrdehusvej, Bjerge Sydstrand, Store-Fuglede

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Møllebjergvej, Hvalsø
Sportsvej, Tølløse

Tyveri fra køretøjer:

Vesterlunden, Særslev, Snertinge
Elmevej, Borup
Københavnsvej, Køge


Borgernær maritim indsats i weekenden – Køge Bugt-området

Både fredag, lørdag og søndag foretog Midt- og Vestsjællands Politi patruljering til søs i primært Køge Bugt-området, men også med en afstikker til farvandet ud for Stevns.

Fredag eftermiddag og aften foregik patruljeringen til søs i områderne ved havnene Bøgeskov og Rødvig ud for Stevns samt ud for Køge Marina og ved Mosede Havn. Ved sejladsen fik politiets patruljebåd kontakt til 17 sejlbåde og fem speed-/motorbåde, men alle havde orden på både certifikater, forsikringer og antallet af redningsveste til de ombordværende i den kontrollerede fartøjer.

Lørdag foregik politiets patruljering til søs i Køge Bugt-området også i løbet af eftermiddagen og først på aftenen. Under denne sejlads fik politiet kontakt til en sejlbåd og fem speed-/motorbåde. Kun en enkelt havde ikke orden på det forsikringsmæssige og blev derfor sigtet herfor.

Også søndag foretog politiet patruljering til søs med start først på eftermiddagen, men afbrød sejladsen sidst på eftermiddagen på grund af dårligt vejr med stærk vind og regn. Inden det dårlige vejr nåede politiet dog at få kontakt til ni sejlbåde, fem speed-/motorbåde, to vandscootere og en jetski. Alt var stort set i orden, men politiet skal dog lige have talt nærmere med en person omkring et forsikringsbevis for pågældendes fartøj.

Både lørdag og søndag fik politiet også tid til at besøge en bådudstilling i Ishøj Havn, hvor tilskuere udviste stor interesse for både at få en snak med politiet og se politiets fartøj.

Selv om det er sidst på sommeren, kan førere af fartøjer til søs stadig forvente at se politiet til søs ud for en af de mange kyststrækninger eller havne i politikredsen.


Fredag – lørdag:

 

Mand skræmte skoleelever – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

kl. 09.50 fik politiet en anmeldelse om, at en mand på en altan havde råbt, spyttet og skræmt en flok skolelever, som gik forbi på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. En hundepatrulje var i nærheden og lagde vejen forbi. De så ingen personer på altanerne, men henvendte sig ved lejligheden, hvor manden havde stået. Her traf patruljen en 30-årig mand, som nægtede at lukke dem ind. Manden var opfarende og råbte af politiet, som kortvarigt anholdt manden.

Betjentene ransagede lejligheden, hvor der blev fundet 5,32 gram hash, 1,82 gram skunk og en hashjoint. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og hashen beslaglagt. Han erkendte, at hashen var hans. Den 30-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Narkokørsel – Nørregade, Ringsted

kl. 17.41 sigtede og anholdt politiet en 38-årig mand fra Ringsted, som kørte på Nørregade i Ringsted, da han blev stoppet i en rutinekontrol. En narkometertest viste positiv for hash, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven.

Udenlandsk butikstyv – Klosterparks Allé, Ringsted

Kl. 18.36 blev en 22-årig mand fra Marokko tilbageholdt i Adidas butikken i Ringsted Outlet, da han havde stjålet varer for 5971 kr. i butikken. Manden havde taget tøj ind under sin trøje og forlod butikken uden at betale. Den 22-årige blev tilbageholdt af en vagt, som så bulen på maven og tog manden ud i baglokalet, hvor politiet blev tilkaldt. Den 22-årig havde forsøgt at sløre tyveriet ved at tildække tøjets alarmer med stanniol.

Han blev anholdt, sigtet for butikstyveri og taget med til politistationen, hvor han blev afhørt med tolk. Den udenlandske mand havde ophold i Danmark, så han blev løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling. Han kan senere forvente at høre mere fra politiet i sagen.


Lørdag – søndag:

 

Sigtet for besiddelse af lattergas – Eriksmindevej, Greve

Kl. 08.06 rykkede politiet med baggrund i en anmeldelse om en bilist, der indtog lattergas på en parkeringsplads ved et supermarked, ud til Eriksmindevej i Greve. Her traf politiet en 19-årig mand fra Greve, som sad på førersædet af en bil og med et stor lattergasflaske i skødet. Ifølge anmeldelsen skulle føreren have indtaget noget af indholdet fra lattergasflasken.

Bilen holdt parkeret på parkeringspladsen, så den 19-årige kunne ikke umiddelbart mistænkes for at have ført køretøjet. Han blev derfor sigtet for den ulovlige besiddelse af lattergasflasken, idet han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med at være i besiddelse af lattergasflasken på 640 gram.

Færdselsuheld – Eskebjerg Strandvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 15.59 rykkede ambulancepersonale og politiet ud i anledning af et sammenstød mellem to motorcyklister på Eskebjerg Strandvej.

Det viste sig, at to mænd på hhv. 49 og 65 år begge fra Slagelse på hver sin motorcykel var kørt ad Eskebjerg Strandvej mod nord. Den 65-årige opdagede herunder for sent, at den 49-årige havde bremset, så de to motorcyklister stødte sammen.

Den ene blev i ambulancen kørt til kontrol på skadestuen, men begge var sluppet uden behandlingskrævende skader, så politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

Forsøg på indbrud i villa – Engen, Benløse, Ringsted

Kl. 19.37 fik politiet en anmeldelse fra en villaejer, der netop var kommet hjem efter en kortere bortrejse.

Villaejeren kunne via sin videoovervågning se, at to mænd havde forsøgt at bryde ind i villaen natten mellem onsdag og torsdag, idet videoovervågningen torsdag kl. ca. 03.25 viste de to mænd i færd med at bryde en havedør op.

Det var dog ikke lykkedes, så de to mænd havde ikke fået adgang til boligen og dermed ikke haft mulighed for at stjæle noget.

De to mænd kunne ud fra videoovervågningsmateriale beskrives som: A: mand, iført kasket, halsedisse op foran munden, iført jakke med refleks og handsker, medbringende skuldertaske og lommelygte, og B: mand, iført kasket med mærke over skyggen og jakke, medbringende en rygsæk.

Politiet undersøgte stedet for eventuelle spor, der kan være med til at identificere de to mistænkte. Endvidere vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte have set de to mænd i Benløse-området den pågældende nat. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spiritus-/narkokørsel – Bygaden, Bybjerg, Orø – Holbæk

Kl. 22.18 blev en 19-årig mand fra Holbæk standset som fører af en personbil, som han havde ført ad Bygaden i vestlig retning på Orø.

Både alkometer- og narkometertesten gav udslag, idet politiet kunne mistænke ham for at være mere påvirket af alkohol end tilladt, ligesom han også kunne mistænkes for at være påvirket af kokain under kørslen.

Den 19-årige blev derfor sigtet for både spiritus- og narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Boserupvej, Roskilde

Kl. 22.38 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bilist var forulykket på Boserupvej øst for Store Kattinge Sø, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at en personbil lå på taget, og at ambulancepersonalet var i færd med at tilse en alkoholpåvirket, 51-årig mand fra Roskilde. Han blev i ambulancen bragt til skadestuen, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader.

Den 51-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, da han kunne mistænkes for spirituskørsel i forbindelse med kørsel i den forulykkede personbil.

Den 51-årige havde i forbindelse med kørsel ad Boserupvej i sydlig retning mistet kontrollen over bilen, der havde ramt et autoværn og efterfølgende var snurret rundt, inden den endte på taget.

Ingen andre trafikanter var blevet involveret i uheldet, og personbil blev transporteret væk fra uheldsstedet efterfølgende.

Politiet afventer nu resultatet af den udtagne blodprøve fra den 51-årige, der også blev sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde fået generhvervet kørekortet efter udløbet af en tidligere frakendelse.

Spiritus-/narkokørsel – Industriparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 01.20 sigtede politiet en 31-årig mand uden fast bopæl for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, som han førte ad Industriparken i Jyderup. Han blev tillige sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde fået generhvervet kørekortet efter udløbet af en tidligere frakendelse.

Den 31-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Bilens ejer kan også forvente at høre nærmere fra politiet med en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, idet bilejeren har overladt føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører af den.

Narkokørsel uden førerret – Hundige Centervej, Greve

Kl. 02.46 blev en 29-årig mand fra Hvidovre anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Hundige Centervej mod øst. En narkometertest indikerede nemlig, at han var påvirket af kokain under kørslen.

Han blev også sigtet for kørsel uden førerret og fik inden sin løsladelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseerklæringen foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.

 

Søndag – mandag

 

Uterlig opførsel og kniv i tasken – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 14.31 anmeldte en 17-årig ung kvinde, at en mand havde optrådt uterligt i toget mod København. Manden rørte ved sig selv uden på tøjet, mens han så på sin telefon, hvorefter han gik over til den unge kvinde og rørte hendes lår. Hun rejste sig straks og gik væk fra manden og ringede til politiet.

En patrulje var klar ved Ringsted Station, da toget kom ind, og her traf betjentene en mistænkt 20-årig mand fra København, som blev afhørt til sagen. Den 17-årige unge kvinde havde ikke fået sin blufærdighed krænket i en sådan grad, at hun ønskede at anmelde sagen. Der var ingen andre vidner til episoden.

Politiet fandt den 20-årige mand i besiddelse af en lang kniv på 30 cm i sin skuldertaske, som han ikke havde et arkendelsesværdigt formål til at besidde.

Han blev sigtet for at overtræde knivloven og kniven beslagslagt. Efter afhøringen fik den 20-årige lov til at gå, men han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen om overtrædelse af knivloven.

Brændte frikadeller skabte røg – Holsts Have, Nykøbing Sj.- Odsherred

Kl. 15.26 kom et alarmopkald fra en nabo om at en røgalarm var gået i en to-etagers bygning på Holsts Have i Nykøbing Sj. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ældre mand blev reddet ud og tilset i ambulance. Det viste sig, at der var gået ild i en gryde med frikadeller på komfuret, og det havde givet røgudvikling. Beboeren kom ikke noget til, og der skete ingen brandskade på boligen. Politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

Insekt forstyrrede bilist – Hovedvejen, Osted, Lejre

Kl. 16.50 skete et solouheld, da en bil med to personer havnede i grøften langs Hovedvejen i Osted. Føreren af bilen, en 32-årig mand fra Jylland, blev generet af et insekt, som distraherede ham. Bilen kom ud af kurs og kom over i venstre side af vejen, hvor bilen ramte med fronten ned i grøften. Med som passager i bilen var en 29-årig kvinde fra Roskilde kommune. Hun blev hjulpet ud af bilen og kørt til tjek på sygehuset, men hun var ikke kommet noget til ved uheldet. Bilen holdt halvvejs ud på cykelstien efter uheldet, og den blev fjernet med autohjælp. Politiet registrerede uheldet.

Narkobilist kørte over for rødt – Trekroner Allé, Roskilde

Kl. 02.34 blev en hundepatrulje opmærksom på en bilist, der kørte over for rødt i krydset Bytoften, Østre Ringvej/Industrivej. Han blev stoppet på Trekroner Allé, hvor det viste sig at den 36-årige mand fra Roskilde, som sad bag rattet var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel over for rødt lys. I bilen fandt betjentene 60 ml GHB, som blev beslaglagt, og bilisten blev nu også sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. En 22-årig kvinde, som var med som passager blev visiteret, men hun havde intet ulovligt på sig. Den 36-årige mand blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi