Brandsag i supermarked i Kalundborg opklaret

Profilbillede

Flere borgerhenvendelser har ført til opklaringen af brandsag fra Kalundborg. To drenge på 12 og nu 15 år er blevet afhørt i sag om forsætlig brandstiftelse ved en flaskeautomat i et supermarked i februar i år.

I sidste uge udsendte politiet en offentlig efterlysning af to drenge, som er mistænkt i sagen om brandstiftelse. På den baggrund henledte flere borgere politiets opmærksomhed på to drenge, en 12-årig dreng fra Kalundborg, og en nu 15-årig dreng fra Bornholm er nu afhørt i sagen. De erkender begge, at de var dem, som antændte ild ved flaskeautomaten.

Branden skete i Fakta i Elmegade i Kalundborg den 14. februar 2022, hvor der skete omfattende skader, da flaskerummet udbrændte, og forretningen blev sodskadet. 

De to mistænkte var begge under den kriminelle lavalder på gerningstidspunktet, og de kan derfor ikke straffes. Supermarkedet har et erstatningskrav i sagen, som de to drenge kan blive holdt erstatningsansvarlige for. 

De sociale myndigheder og drengenes forældre var til stede ved afhøringen hos politiet. 

Sagen vil senere blive vurderet i forhold til, om den skal forelægges Ungdomskriminalitetsnævnet.


Pressen opfordres til at slette de billeder, som blev delt i forbindelse med efterlysningen.
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi