Døgnrapporten i Kalundborg: fredag den 27. august

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Markedspladsen, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Damager Vænge, Greve
Krogen, Bjæverskov – 3 steder
H P Hansensvej, Ringsted


Indbrud i fritids-/sommerhus:

Rusen, Rørvig
Strandmosevej, Ebbeløkke, Nykøbing Sj.


Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Karlslunde Rasteplads, Greve

Shhh – politiet har fortsat fokus på støj – Havnen i Roskilde

Hver torsdag aften i sommerhalvåret mødes motorentusiaster på Roskilde Havn for at se på biler og motorcykler. Arrangementet er blevet et stort tilløbstykke, der tiltrækker folk fra nær og fjern. Politiet er til stede ved arrangementet, hvor betjentene går i dialog med deltagerne om at holde støjniveauet nede. 

”Vi oplever stor forståelse og fornuftig dialog med de borgere, vi møder på havnen. Langt de fleste er der for at se på biler eller vise deres køretøjer frem stille og roligt,” siger John Jensen, vicepolitiinspektør i forebyggelsesafdelingen, som hver torsdag stiller med lokalbetjente på havnen. 

”Det er ganske få, som gasser deres køretøjer unødigt op og generer naboer og borgere i Roskilde. Det har vi stor fokus på, så derfor har vi også en færdselsindsats i Roskilde om torsdagen,” siger vicepolitiinspektøren.

Færdselsafdelingen kørte torsdag aften i Roskilde by og omkring havnen. En færdselspatrulje, der kl. 19.46 kørte i en videobil, optog en personbil, der gassede kraftigt op, så bilen gav nogle knald fra udstødningsrøret. Bilisten kørte desuden langt over det tilladte i byzonen, så patruljen standsede og sigtede føreren. Det var en 21-årig mand fra Roskilde, som kørte for stærkt, og som skabte unødig støj. Videooptagelsen sendes nu til Nationalt Færdselscenter i Rigspolitiet, som kan lave en præcis beregning af, hvor hurtigt den 21-årige kørte. 

På Køgevej kl. 20.10 blev en spiritusbilist, en 53-årig mand fra Roskilde anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han var blevet frakendt kørekortet i en tidligere sag om spirituskørsel. Bilens ejer blev sigtet for at overlade føringen af en sin bil til en person uden kørekort.
 
Politiets indsats på Roskilde Havn fortsætter, indtil kulden sætter ind, og de mange fine køretøjer bliver sat i garagen for vinteren.

Spirituskørsel uden kørekort – Dragsmøllevej, Hørve – Odsherred

Kl. 18.34 kørte en patrulje på Dragsmøllevej i Hørve, hvor en bil blev standset i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 21-årig mand fra Mørkøv, som ikke havde gyldigt kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. En test med alkometeret viste, at han havde en promille over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev den 21-årige løsladt, og vil høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer. 

Narkobilist havde ikke taget kørekort – Klosterparkvej, Kalundborg
Kl. 00.18 blev en 19-årig mand fra Kalundborg sigtet og anholdt for narkokørsel i en personbil ad Klosterparkvej i Kalundborg. Den 19-årige havde desuden aldrig taget et kørekort, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret. Han blev løsladt efter en blodprøveudtagelse, og når svaret på prøven kommer vil han høre mere i sagen.

OPFØLGNING


Indbrudstyv anholdt efter indbrud i Ringsted

Onsdag den 25. august blev en 42-årig mand fra Ringsted anholdt og sigtet for indbrud på Amstue Allé. Den 42-årige er sigtet for at have begået indbrud, som blev anmeldt den 25. august, hvorfra der blandt andet blev stjålet et smykkeskrin. 

Politiet har efterfølgende efterforsket sagen samt fået undersøgt de spor, der var på gerningsstedet, og det førte til, at den 42-årige mand blev anholdt kl. 12.37 på sin bopæl. Politiet bankede på hos manden, men kort efter opdagede betjentene, at han forsøgte at forlade stedet via bagdøren. Uden det store ståhej blev han anholdt, og efterfølgende har politiet ransaget den sigtedes bopæl og beslaglagt nogle effekter, der muligvis kan hidhøre fra indbrudskriminalitet. Sagen blev herefter juridisk vurderet, hvorefter det blev beslut, at der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Efter afhøring blev den 42-årige løsladt, men han er fortsat sigtet, mens sagen efterforskes. 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler