Døgnrapporten i Kalundborg: torsdag den 16. september

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Golfsvinget, Fårevejle

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Byvænget, Køge
Karlslundevej, Karlslunde
Algade, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Bjergmarken, Holbæk
Holbækvej, Benløse, Ringsted
Brogade, Ringsted
Vermehrensvej, Ringsted
Benløseparken, Benløse, Ringsted (3 anmeldelser)
Kildemarken, Ringsted

Tyverier fra syv varebiler – Ringsted

Natten mellem tirsdag og onsdag blev syv varebiler i Ringsted by opbrudt af ukendte gerningsmænd. Den uberettigede adgang til varebilerne skete i de fleste tilfælde ved opbrydning af døren ind til køretøjernes varerum, hvorfra professionelt håndværktøj af forskellig slags var blevet stjålet. Tyverierne var sket i varebiler, der havde været henstillet på Holbækvej, Brogade, Vermehrensvej, Kildemarken og Benløseparken. I sidstnævnte område havde hele tre af de syv varebiler været henstillet, da tyverierne blev begået. Der er ikke umiddelbart nogen oplysninger om mistænkelige personer eller køretøjer til brug for politiet i den videre efterforskning af de anmeldte tyverier.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der måtte havde set eller hørt noget i løbet af natten til onsdag, ligesom beboere på de pågældende veje opfordres til at kigge privat videoovervågning igennem for at konstatere, om uvedkommende har været på færde andre steder end dem, hvor der er blevet begået et tyveri fra et eller flere køretøjer. Oplysninger i sagerne gives til politiet på tlf. 114.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler
Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre.
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen.
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren.
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Uenighed i trafikken – Trekroner Parkvej, Trekroner, Roskilde

kl. 12.33 fik politiet anmeldelse om, at en uenighed i trafikken havde ført til en uoverensstemmelse mellem to bilister på Trekroner Parkvej i Trekroner. Ifølge den ene part, en 37-årig mand fra Ishøj, startede uoverensstemmelsen i et lyskryds på Køgevej i Roskilde, hvor bilerne var ved at støde sammen. Bilisterne fortsatte til Trekroner Parkvej, hvor den anden part, en 55-årig kvinde fra Roskilde, efterfølgende anmeldte episoden, som ifølge hende udviklede sig til en større konflikt. Politiet forsøger nu at få klarlagt omstændighederne omkring optrinnet imellem de to parter, og søger derfor vidner, som kan være med til at belyse sagen.

Vidner som har bemærket en trafikal konflikt på Køgevej onsdag omkring kl. 12.30 imellem en hvid Mercedes og en grå Audi, eller optrinnet mellem en mand og en kvinde ved rundkørslen på Trekroner Alle/ Trekroner Parkvej i Trekroner kort efter bedes kontakte politiet. Har du oplysninger i sagen kontakt politiet på tlf. 114.

Hastighedskontrol på skolevej – Stensbjergvej, Ølby, Køge

Onsdag middag var betjente fra politiets færdselsafdeling på en hastighedsmåling på Stensbjergvej i Ølby, som er en skolevej til Asgård Skole i Ølby. Mange børn cyklede forbi, mens politiet havde kontrol på stedet. Den tilladte hastighed på strækningen er 50 km/t. Målingen blev foretaget med laser imellem ca. kl. 13.00-14.00

Politiet målte fem bilister, som kørte så stærkt, at det nu udløser en bøde og et klip i sagen. Dagens højeste hastighed på 77 km/t blev målt hos en 44-årig mand fra Sydsjælland blev målt til at køre 77 km/t i timen på strækningen. Han blev sigtet og har nu fået en bøde på 3.000 kr, Oveni kommer 500 kr til offerfonden.

Betjentene oplevede, at borgerne generelt var glade for politiets indsats på stedet. Alle de sigtede har allerede nu fået bøden i deres E-boks, da sager som oprettes på politiets bødeapp sendes ud samme dag.

Narko- og spirituskørsler – Kalundborg

Kl. 16.00 blev en 18-årig mand fra Kalundborg standset rutinemæssigt i en bil på Holbækvej, hvor han kørte i østlig retning. Den 18-årige fører var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt, sigtet og blev taget med til en blodprøveudtagelse. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han få besked om, hvilke konsekvenser det evt. får for hans spritnye kørekort.

Kl. 18.28 køre en patrulje på Slagelsevej i mod syd i Høng, hvor en 62-årig mand fra Gørlev Sj. blev standset i en varebil til et rutinetjek. Den 62-årige havde ikke et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse. Han var desuden påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev sigtet for spirituskørsel uden førerret, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Begge mænd blev løsladt efter blodprøven var afgivet, og nu venter politiet på resultatet af analysen.

Spirituskørsel – Strandlystvej, Hønsinge, Vig – Odsherred

Kl. 21.49 sigtede og anholdt en patrulje en 68-årig mand fra Vig for spirituskørsel i en personbil. Han blev standset i en rutinemæssig kontrol på Strandlystvej i Hønsige. En test med alkometeret viste, at hans promille var over det tilladte, så han fik udtaget en blodprøve, og herefter løsladt. Han vil senere høre mere i sagen, når politiet har fået resulatet af blodprøveanalysen.

Parkeret bil påkørt – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 21.54 skete et uheld på Holbækvej i Kalundborg, da en 78-årig lokal kvinde kom kørende i bil i østlig retning og grundet uopmærksomhed påkørte en bil, der holdt parkeret i siden af vejen. Den parkerede bil blev ved påkørslen skubbet frem og ramte bilen, der holdt parkeret foran. Den 78-åriges bil endte på taget, og hun pådrog sig overfladiske skader ved uheldet. Ejeren af de påkørte biler ringede 112, og politi, brandvæsen og ambulance kørte til stedet.

Vejen blev spærret, mens beredskabet arbejdede og bilerne fjernet. Kvinden blev tilset i ambulancen, men havde ikke fået nogle alvorlige skader. Politiet registrerede uheldet, og var færdige på uheldsstedet omkring kl. 22.49.


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi