Håndgranat fundet i grusgrav førte til evakuering og luftrumslukning

Profilbillede
dato

En alarmerende opdagelse blev gjort af en 31-årig mand, da han fandt en håndgranat i en grusgrav, hvilket førte til en øjeblikkelig evakuering og tilkaldelse af Ammunitionsrydningstjenesten (EOD).

Den 31-årige mand stødte på håndgranaten, som var gået igennem et sorteringsanlæg og stadig havde splitten siddende, hvilket indikerede, at den potentielt var eksplosiv. Hurtigt tænkende evakuerede han området for personer og køretøjer og kontaktede derefter straks 112 for at rapportere fundet.

Efter anmeldelsen blev EOD hurtigt tilkaldt til stedet for at vurdere situationen og håndtere den fundne håndgranat. Som en sikkerhedsforanstaltning blev luftrummet over området lukket, indtil granaten var blevet bortsprængt på en sikker måde.

Operationen kulminerede kl. 16.55, hvor håndgranaten blev bortsprængt uden yderligere hændelser. Takket være den 31-årige mands hurtige handlinger og de involverede myndigheders effektive indsats, blev en potentielt farlig situation håndteret uden skader på personer eller ejendom.

Kilde: Politiets Døgnrapport