Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:
Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger:
Gevninge Bygade, Gevninge, RoskildeIndbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Knudsvej, RoskildeHolmevænget, Gundsømagle, Roskilde
Alperosevej, Køge
Tinggårdsparken, Tune
Eriksholmvej, Vipperød
Indbrud i fritids-/sommerhus:
IngenIndbrud i skole og institutioner mv.:
IngenTyveri fra køretøjer:
Syrenvej, KøgeNykøbingvej, Stigs Bjergby, Mørkøv
Narkokørsel – Ejbyvej, Bjæverskov – Køge
Kl. 12.42 sigtede politiet en 60-årig mand fra København SV for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand
Kl. 13.10 ønskede færdselspolitiet at kontrollere en bil, hvis registrerede ejer ikke havde noget kørekort. Efter standsning af bilen kunne føreren ikke fremvise noget kørekort og identificerede sig som bilens ejer. Da han ikke havde nogen førerret, sigtede færdselspolitiet føreren for den overtrædelse af færdselsloven. Føreren var ædru, men en narkometertest indikerede, at føreren var påvirket af cannabis under kørslen. Politiet anholdt derfor føreren med henblik på udtagelse af en blodprøve på et nærliggende sygehus til undersøgelse for euforiserende stoffer. Undervejs dertil foretog den anholdte fører en telefonopringning, så han kunne blive afhentet på sygehuset efter blodprøveudtagelsen. I den forbindelse præsenterede han sig for modtageren af telefonopkaldet med et andet fornavn end det navn, han havde oplyst til politiet. En yderligere undersøgelse af den anholdtes identitet afslørede, at den anholdte reelt var en 37-årig mand fra Brøndby Strand. Han var i forvejen frakendt kørekortet, og det viste sig, at han kørte i et familiemedlems bil og havde misbrugt bilejerens identitet i et forsøg på selv at slippe for den strafferetlige forfølgning i anledning af kørslen i bilen. De bevidst forkerte oplysninger om sin identitet medførte endnu en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser herom, så en uskyldig kunne risikere at blive undergivet strafferetlig forfølgning. Den 37-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og vil nu høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet af blodprøven foreligger.Færdselsuheld – Karlslunde Strandvej / Strandvangen, Karlslunde – Greve
Kl. 16.22 var en bilist og en cyklist stødt sammen i krydset, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at en 24-årig mand fra Rødovre var kørt i en personbil ad Strandvangen mod nordvest, så han i krydset ved Karlslunde Strandvej kunne svinge til højre. Efter fremkørsel over vigelinjen blev den 24-åriges bil påkørte på venstre forskærm af en 24-årig mand fra Tyskland, som kørte på cykel i nordøstlig retning. Som følge af sammenstødet røg cyklisten hen over bilens kølerhjelm og landede på vejen. Cyklisten blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet umiddelbart uden behandlingskrævende skader. Cyklens forhjul var ødelagt, og bilen fik en mindre bule. Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af en mistanke om overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser.Brand i traktor med halmvogn – Holbækvej, Allindemagle, Ringsted
Kl. 16.45 anmodede brandvæsnet om assistance fra politiet, fordi brand i en traktor med tilkoblet vogn med halmballer udviklede sig i en sådan grad, at vejen skulle spærres for trafik i begge retninger. Ingen var kommet til skade ved branden, som brandvæsnet havde fået bugt omkring kl. 21.00, men lidt efterslukningsarbejde havde været nødvendigt i halmen. Ejeren af køretøjerne sørgede selv for at tilkalde bugseringskøretøj til at fjerne den udbrændte traktor og vogn, så afspærringen af vejen kunne først ophæves omkring kl. 01.00.Humanitær eftersøgning – Køge
Kl. 17.26 bad personalet på et plejecenter i den centrale del af Køge om hjælp fra politiet til at finde en 69-årig mand, der ikke er i stand til at klare sig selv. Han havde været forsvundet siden kl. ca. 15.30 og var ikke blevet fundet trods personalets egen eftersøgning af ham i byen.Politiet iværksatte derfor en humanitær eftersøgning og offentliggjorde bl.a. et foto af den 69-årige, så borgerne også kunne lede efter ham i Køge-området. Efterlysningen var blevet delt på sociale medier, så gæster i biografen i Køge kunne meddele kl. ca. 20.25, at den savnede mand befandt sig der. Familien tog straks til biografen og fik den 69-årige retur til plejecentret til fornøden omsorg.
Målrettet færdselskontrol – Odsherred
Torsdag eftermiddag og aften foretog færdselspolitiet en målrettet færdselskontrol af trafikanter i Odsherred. Indsatsen var et led i indsatsen mod især spiritus- og narkokørsel i Odsherred kommune, hvor politiet har konstateret en fordobling i antallet af sager om netop disse overtrædelser af færdselsloven i juni og juli måned i år sammenlignet med de samme to måneder sidste år.Færdselskontrollen gav følgende resultat:
Kl. 19.22 – Egebjergvej, Nykøbing Sj.: 21-årig mand fra Kalundborg sigtet for kørsel i frakendelsestiden i en personbil.
Kl. 20.30 – Højby Hovedgade, Højby Sj.: 19-årig mand fra Højby Sj. sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret (B-kørekort krævet), uden forsikring og registrering på en 45-knallert.
Kl. 20.50 – Højby Stationsvej, Højby Sj.: 54-årig mand fra Højby Sj. sigtet for spirituskørsel i en varebil.
Kl. 21.26 – Nygårdsvej, Højby Sj.: 23-årig mand fra Højby Sj. sigtet for narkokørsel i bil.
Ud over disse overtrædelser af færdselsloven noterede politiet også en bilist for manglende brug af sikkerhedsselen, én brugte håndholdt mobiltelefon under kørslen, ligesom to bilister blev sigtet for at have glemt at medbringe kørekortet under kørslen.
Politiets forøgede kontrolindsats over for trafikanterne i Odsherred kommune vil fortsætte i den kommende tid.
Brandundersøgelse – Ærtebjergvej, Kalundborg
Kl. 19.39 var der udbrudt brand i et fyrrum midt i en staldbygning, hvor grise blev opdrættet. Brandvæsnet og politiet kørte til landbrugsejendommen, hvor der var røgfyldt i området med griseopdræt samt en mindre brand ved et fyrrum og i loftsbeklædningen heromkring. Som følge af branden var strømmen i bygningen blevet afbrudt, så en elektriker blev tilkaldt til at foretage det fornødne efter brandslukningen. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet. Branden blev opdaget via en automatisk alarm til medarbejdere, der har med grisebesætningen af gøre.En dyrlæge blev tilkaldt til at foretage en vurdering af den røgpåvirkning, som 500-700 grise i bygningen var blevet udsat for. Den foreløbige vurdering var, at grisene formentlig skulle aflives. Fredag morgen foretog dyrlægen en fornyet vurdering af grisenes tilstand. Da grisene ifølge dyrlægens vurdering ikke var blevet så påvirket af røgen som frygtet, var beslutningen, at der ikke skulle ske aflivning af dem.