Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Kalundborg - fredag den 4. juni

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Dieselvej, Køge

Sidste skoledag uden problemer i Roskilde

Torsdag var sidste skoledag for mange elever på nogle ungdomsuddannelsesinstitutioner i Roskilde. Politiet havde en forventning om, at de unge efter skoledagens afslutning ville samles – traditionen tro - i det offentlige rum forskellige steder i Roskilde by i løbet af eftermiddagen og aftentimerne for at fejre afslutningen på undervisningsdagene.
Nærbetjente og øvrigt politipersonale foretog derfor tilsyn forskellige steder i Roskilde frem til kl. ca. 22.00 torsdag aften, og det overordnede indtryk var, at der overalt var en god stemning, og at de unge respekterede de gældende corona-regler. Via dialog med de unge fik politiet den opfattelse, at de unge havde noteret sig de henstillinger fra både skole og Roskilde Kommune om hensigtsmæssig adfærd i forbindelse med færden i det offentlige rum for bl.a. at undgå coronasmitte.

Politiet førte tilsyn i bl.a. Folkeparken, Byparken, på havnen, Vigen strandpark, Roskilde Ring og ved Himmelsøen, hvor der overalt var god stemning og respekt for coronareglerne. Ingen af stederne traf politiet større grupperinger end ca. 30 personer, så gruppernes størrelse var ikke i nærheden af det gældende forsamlingsforbud på max. 100 personer udendørs. Endvidere bemærkede politiet, at ingen havde medbragt lydanlæg eller soundboxe, hvis brug jævnligt er til væsentlig ulempe for de nærmeste naboer.
Politiet håber derfor fremadrettet at se samme gode adfærd, når andre uddannelsesinstitutioner afvikler sidste skoledage i den kommende tid både i Roskilde og andre steder i politikredsen.

Arbejdsulykke – Gadstrup, Roskilde

Kl. 09.20 kom et alarmopkald om, at der var sket en arbejdsulykke ved en vejsikringsvirksomhed, hvor en 57-årig mand fra Roskilde var kommet i klemme i forbindelse med flytning af et betonautoværn. Politi og ambulance kørt til stedet, hvor personale på stedet havde fået reddet den 57-årige mand væk fra betonklodsen. Den tilskadekomne blev kørt i ambulance til sygehuset, hvor han fik konstateret frakturer i sit ben.

Arbejdstilsynet blev orienteret om ulykke og kørte til stedet for at undersøge omstændighederne. Politiet optog rapport om ulykken og afhørte vidner. Når Arbejdstilsynets rapport er færdig vil politiet tage stilling til, om der er sket brud på Arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

Påvirket fører var frakendt kørekortet – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 10.15 kørte en patrulje fra færdselsafdelingen på Holbækmotorvejen i sydvestlig retning ved Roskilde, hvor en 28-årig mand fra Greve blev rutinemæssigt standset i en varebil. Det viste sig, at den 28-årige var frakendt førerretten i en hastighedssag og han var desuden påvirket af hash under kørslen. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en halvt røget hashjoint mellem sæderne. Den 28-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Jointen blev beslaglagt og vil senere blive destrueret. Føreren blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøveanalysen kommer vil han høre mere fra politiet i sine sager.

Ulovlig knallert – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 10.43 standsede en patrulje en lille knallert, der kom kørende ad Holbækvej ved Tornved mod Mørkøv i al for høj fart. Knallertens fører, en 25-årig mand fra Jerslev Sj. erkendte, at knallerten kunne køre for stærkt og accepterede, at politiet fik knallerten indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt. Når knallertens tophastighed er udmålt, vil den 25-årige høre mere fra politiet i sagen. Kører knallerten for stærkt vil den 25-årige blive sigtet for kørsel på konstruktivt ændret knallert. Første gang lægges sagen op til en frakendelse af retten til at føre lille knallert, og anden gang kan politiet konfiskere den ulovlige knallert.

Trailer med fliser væltede – Køge Bugt Motorvejen/Kildebrøndevej, Karlslunde – Greve

Kl. 13.56 skete et uheld på Køge Bugt Motorvejen sydgående, da en trailer fyldt med byggeaffald i form af blandt andet fliser væltede ved afkørsel Greve N, i forbindelse med at bilisten svingede til venstre ad Kildebrøndevej. Fliserne væltede ud på kørebanen, så vejen blev spærret. Politi og en skiltevogn kørte til stedet for at regulere trafikken forbi uheldsstedet. Ingen personer eller andre køretøjer kom noget til ved uheldet.

Vejen blev ryddet efter omkring 30 min, hvorefter vejen igen kunne åbnes. Føreren af bilen, som trak traileren, en 25-årig mand fra Nyrup, blev sigtet for at overtræde reglerne i færdselsloven om belæsning. I loven står, at gods skal være anbragt således, at det ikke kan frembyde fare for personer eller medføre skade på ejendom. Føreren kan forvente at høre mere i sagen.

Cyklist påkørt i T-kryds – Hovedgaden/Søgårdsvej, Undløse,Tølløse - Holbæk

Kl. 16.08 skete et uheld mellem en bilist og en cyklist i T-krydset Hovedgaden/Søgårdsvej i Tølløse. Cyklisten, en 58-årig mand lokal mand, kørte ad Hovedgaden mod nord, da han i krydset blev ramt af en personbil, som blev ført af en 73-årig kvinde fra lokalområdet. Kvinden kørte ad Søgårdsvej mod krydset ved Hovedgaden, hvor hun havde ubetinget vigepligt. Hun kørte frem i krydset og ramte cyklisten, som røg ind over kvindens bil og slog sig. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der var mistanke om, at cyklisten var kommet til skade med sit ben. Han blev kørt til undersøgelse på sygehuset, hvor det blev konstateret, at han var sluppet heldigt fra sammenstødet uden brud. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om, at en vigepligtsforseelse var årsagen til uheldet.

Narkokørsel – Ringstedvej, Køge

Kl. 16.15 sigtede og anholdt politiet en 20-årig mand fra Borup for narkokørsel, da han kørte i en personbil på Ringstedvej tæt ved Parkvej i Køge. En narkometertest viste, at han havde indtaget hash forud for kørslen, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse. I bilen fandt politiet 1,22 gram hash, som blev beslaglagt. Den 20-årig fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere i sine sager, når blodprøven er blevet analyseret.

Vigepligtsuheld med påvirket bilist – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 18.16 skete et sammenstød mellem to biler i krydset Nørre Boulevard/Flindsvej i Køge, da en 20-årig mand fra Solrød Strand kørte fra Flindtsvej ud på Nørre Boulevard, hvor han stødte sammen med en 53-årig mand fra Køge. Den 53-åriges bil påkørte en lygtepæl som følge af uheldet. Begge parter slap heldigt fra uheldet uden personskade.

Der er ubetinget vigepligt fra færdslen, som kørte fra Flindtsvej ud på Nørre Boulevard, så der er mistanke om at den 20-åriges manglende overholdelse af sin vigepligt er årsag til uheldet. Den 20-årige var desuden påvirket under kørslen, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, som skal vise om han var påvirket af både narko og spiritus, og han blev herefter løsladt.

Brandvæsnet ryddede op på vejen efter uheldet, da der var tabt væsker fra de beskadigede biler. Vejen blev lukket, mens beredskabet arbejdede på stedet, men blev genåbnet omkring kl. 19.00. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet, hvor den 20-årige kan forvente at høre mere, når resultatet af blodprøven kommer.

Jernbaneloven – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 18.15 anmeldte togføreren i toget som kørte fra Roskilde til Kalundborg, at han kort forinden havde set en ung mand løbe over skinnerne ved spor 1 og 2, for at nå toget. Da den unge mand ville stige på toget konfronterede togføreren ham, og bad ham om ikke at stige på toget. Den unge mand steg alligevel på toget, så politiet kørte til Roskilde Station og traf den mistænkte, en 17-årige ung mand fra Kalundborg.

Han blev sigtet for at overtræde Jernbaneloven ved at gå på skinnerne og blev bedt om at forlade toget. Han erkendte forholdet og indvilligede i at tage det næste tog. Den 17-åriges værge og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Den 17-årige kan forvente en bøde for sin ubetænksomme adfærd. Heldigvis kom ingen til skade ved episoden, men det kan være medføre stor fare at færdes på skinnerne.

Narkobesiddelse – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 20.10 blev en personbil standset i en rutinekontrol ved afkørsel 27 på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde. Føreren, en 27-årig mand fra Kirke-Hyllinge, steg ud af bilen, da han blev standset. I det samme faldt der en klump hash ud af hans bukseben lige foran betjentene. Han forsøgte at træde på hashen, så betjentene besluttede at anholde manden. Han modsatte sig og tabte i den forbindelse flere små poser med hvidt pulver ud af sin lomme, hvorefter han stak af fra politiet. Han kom dog ikke langt, men blev indhentet af betjentene efter omkring 100 meters flugt.

Han blev nu anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg, da han var i besiddelse af i alt små 10 poser med stof, som viste sig at være kokain og ca. 3 gram hash. Han havde desuden et firecifret kontantbeløb på sig, som politiet mistænkte kunne være udbytte fra narkosalg. Politiet beslaglagde narko og penge, hvorefter den mistænktes bopæl blev ransaget. Der blev ikke fundet yderligere ulovligt i forbindelse med ransagningen.

Den 27-årige blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Sagen blev herefter juridisk vurderet, hvor der ikke blev fundet grundlag for at fremstille den anholdt i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Han vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler