Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Kalundborg - mandag den 16. november

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Belsager, Greve
Urtehaven, Holbæk
Tretøndevej, Roskilde
Bakkeager, Greve
Skibsager, Karlstrup, Solrød Strand
Egernvænget, Svogerslev, Roskilde
Vestervænget, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Strandbakken, Veddinge, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Fredag – lørdag:


Hash – Ølbycenter, Køge

kl. 15.50 var en patrulje ved Ølbycenter, hvor betjentene bemærkede flere personer, som udviste en mistænkelig adfærd. Politiet henvendte sig til de i alt fem mænd, som alle blev visiteret, da patruljen mistænkte, at de kunne være i besiddelse af narko. En 61-årig mand fra Køge blev fundet i besiddelse af 1,04 gram hash og en 21-årig mand fra Køge havde 1,08 gram hash på sig. De øvrige mænd, alle lokale, blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt. De to som havde hash på sig blev sigtet for narkobesiddelse og hashen beslaglagt. Herefter blev mændene bortvist fra stedet, da deres adfærd var egnet til at forstyrre den offentlige orden.

Overraskede indbrudstyv – Sjællandsgade, Ringsted

Kl. 00.09 overraskede en bagermester en indbrudstyv i sin forretning, som var i færd med at opbryde to møntmaskiner i butikken med et koben. Ejeren af bagerriget kom i håndgemæng med tyven, hvor han blev ramt på armen af kobenet. Bageren var på arbejde i bageriet, da han hørte lyde fra salgslokalet og gik derud. Han forsøgte at tilbageholde tyven, som gjorde modstand og slog bageren med kobenet og flygtede ud af skydedøren fra salgslokalet og løb videre ad Sjællandsgade.

Flere patruljer, blandt andet en hundepatrulje, kørte til stedet for at lede efter den flygtende tyv, men fandt ikke frem til manden. Politiet undersøgte gerningsstedet for spor og efterforsker nu sagen, for at finde frem til gerningsmanden. Bageren slap fra mødet med tyven uden alvorlig tilskadekomst, men blev efterfølgende tilset på skadestuen. Det lykkedes tyven at stjæle nogle mønter ved indbruddet.

Den mistænkte beskrives som:

A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 165-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: mulig østeuropæer, muskuløs, Talte: Dansk, Iført: Mørkt tøj tætsiddende tøj, Medbragte: koben, mørk rygsæk.

Politiet efterforsker nu sagen og søger i den forbindelse vidner. Borgere som har bemærket den beskrevne mand flygte ad Sjællandsgade lige efter midnat natten mellem fredag og lørdag bedes kontakte politiet. Særligt oplysninger om et evt. anvendt køretøj eller øvrige observationer om den mistænktes færden kan have stor betydning for efterforskningen. Ring 114 med oplysninger i sagen.

Spiritusbilist endte på mark – Elverdamsvej, Englerup, Kirke-Såby – Lejre

kl. 05.15 tidligt lørdag morgen mistede en 24-årig mand fra Kirke-Såby herredømmet over sin bil, påkørte en kantpæl og endte ude på en mark ved Englerup. Den 24-årige slap heldigt fra uheldet, men var påvirket af alkohol og narko i svær grad, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol, men han havde ikke brug for behandling. Han blev løsladt efter en blodprøveudtagelse. Den 24-årige havde desuden ikke generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 24-årige høre mere fra politiet i sagen.

OPFØLGNING


Grov vold – Kasernevej, Holbæk

Onsdag aften blev en 19-årig mand indbragt til sygehuset med en læsion i brystet formentlig fra knivstik. Politiet har siden efterforsket sagen, som fandt sted på Kasernevej i Holbæk kort før kl. 22.51. Efterforskningen førte fredag til, at to mænd blev anholdt i sagen. Begge mænd mødte efter aftale selv op på politistationen i Holbæk. En 23-årig blev anholdt kl. 12.30 og en 24-årig blev anholdt kl. 15.12, begge mænd er fra Holbæk. De blev afhørt til sagen, hvorefter det fremkomne oplysninger i sagen blev vurderet af anklagemyndigheden, som efter en nøje gennemgang ikke fandt grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev derfor begge løsladt fredag aften, men er fortsat sigtet i sagen

 

Lørdag – søndag:


Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 09.06 var der sket et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket og nu spærrede for trafikken i det nordgående spor ved Solrød. Uheldsstedet blev afspærret med tavlevogne, så tre ud af fire vognbaner var spærret for trafik. En 33-årig kvinde fra Stege havde under kørsel i nordlig retning i tredje vognbane mistet kontrollen over bilen, så bilen snurrede rundt og ramte autoværnet på motorvejens midte, inden bilen standsede på kørebanen. Den kvindelige fører og to børn i bilen slap alle uskadte fra uheldet. Kl. ca. 09.55 var den havarerede bil fjernet fra uheldet, så trafikken igen kunne normaliseres. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, som politiet registrerede.

Mistænkelig mand med blod på hænderne – Ringstedvej, Igelsø, Holbæk

Kl. 11.21 fik politiet en anmeldelse om en mand, der med blod på sine hænder gik rundt i forskellige haver og dermed skabte utryghed. Manden, der talte et østeuropæisk sprog, ønskede ikke at tale med nogen. En patrulje kørte til området for at lede efter manden, og politiet fik på en nærliggende adresse kontakt til nogle personer, der havde haft en litauisk mand på besøg. De vidste også, at manden efter indtagelse af diverse alkoholiske drikke var faldet og havde slået sig. Senere fandt politiet frem til en 25-årig mand fra Litauen på en adresse i Undløse. Da han stadig var påvirket af spiritus, kørte politiet ham hjem til Igelsø, så han kunne få sig lidt søvn, så han kunne færdes i det offentlige rum uden at være utryghedsskabende.

Narkokørsel – Ringstedvej, Ringsted – Køge

Kl. 12.17 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 36-årig mand fra Aarhus for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Røg og gnister fra elskab – Sønderlundsvej, Roskilde

Kl. 15.35 kiggede både brandvæsnet og politiet nærmere på et elskab, idet der var kommet en anmeldelse om både røg og gnister fra elskabet. Der var ikke behov for indsats fra brandvæsnet og politiet ud over at underrette elselskabet, der ville komme til stedet og kigge elskabet nærmere efter.

Vold på pizzeria – Kalundborgvej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 16.56 fik politiet en anmeldelse om, at to kunder på et pizzeria havde været i slagsmål, og at voldsmanden nu blev tilbageholdt. Politiet kørte hastigt til pizzeriaet og fik kontakt til en 58-årig mand fra Gørlev som offer, der tilbageholdt en 75-årig mand fra Store-Fuglede. Sidstnævnte blev kort efter anholdt som mistænkt for vold mod den 58-årige, idet den 58-årige befandt sig på pizzeriaet, da den 75-årige kom ind uden mundbind jf. COVID-19-reglerne. Han forlod stedet og kom kort efter retur iført mundbind, hvorefter han opsøgte den 58-årige, som blev tildelt et knytnæveslag. Den 58-årige overmandede herefter den 75-årige, som blev tilbageholdt indtil politiets ankomst. Den 75-årig, der var lettere påvirket af alkohol, blev på den baggrund sigtet for vold og løsladt efter afhøring til sagen. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham skal afgøres.

Fyrværkeri mod arresten – Ringvejen, Køge

Kl. 20.50 fik politiet en anmeldelse om, at der fra flere biler blev affyret fyrværkeri mod arresten. Politiet kørte straks til stedet, hvorfor flere biler kørte hurtigt væk. To biler blev standset og kontrolleret på Ringvejen, men ingen af personerne i bilen blev sigtet for noget i relation til affyring af fyrværkeri. Føreren af den ene personbil forsøgte dog kortvarigt at køre fra politiet, inden han blev standset. Herunder kørte han over for rødt lys i krydset Ringvejen – Ølbyvej, og politiet kunne ved den efterfølgende kontrol af føreren – en 18-årig mand fra Greve – konstatere, at han ikke havde nogen førerret. Han blev derfor sigtet for disse to overtrædelser af færdselsloven. I bilen befandt sig bl.a. bilejeren – en 28-årig mand fra Ishøj – som også blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have overladt føringen af personbilen til en person, som ikke lovligt kunne føre den. Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Butikstyveri mv. – Janesvej, Solrød Strand

Kl. 23.04 anmeldte personalet i en kiosk på en tankstation, at en gruppe på fem unge mænd kl. ca. 22.50 havde stjålet en pose chips og efterfølgende ødelagt indgangsdøren for at slippe væk uden at betale for varerne. Politiet kørte til området, men fandt ikke gruppen af unge mænd, der blev beskrevet som værende i alderen 15.20 år, mellemøstlig af udseende, iført mørke dunjakker, mørke bukser og mundbind. Ekspedienten var i færd med at betjene en anden kunde, da de fem unge mænd stjal en pose chips. De ville forlade butikken uden at betale, hvilket ekspedienten opdagede, så udgangsdøren blev aflåst indefra. Det medførte, at de fem unge mænd ødelagde døren, før de flygtede fra stedet med den stjålne pose chips. Politiet forsøger nu at få de fem mistænkte identificeret.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket gruppen i området ved tankstationen kl. ca. 22.50 eller på flugt derfra. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Hurtigt bilist med narko i bilen – Hårlev / Varpelev – Stevns

Kl. 23.30 bemærkede en patrulje en hurtigtkørende personbil, der kørte ad Køgevej mod syd ved Lystrupvej. Politiet ønskede at foretage en rutinemæssig kontrol af fører og køretøj, men føreren ønskede ikke at standse trods politiets anvisninger herom og fortsatte med høj hastighed i de næste ca. 13 minutter, hvor bilen tilbagelagde ca. 23 km og føreren herunder begik flere overtrædelser af færdselsloven, f.eks. kørsel frem mod rødt lys, overhalinger over spærreflader og flere hastighedsovertrædelser. Føreren kørte til sidst ind på en markvej ved Varpelev Bygade, hvor bilen blev efterladt, medens føreren stak af til fods. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter føreren, men fandt ikke vedkommende. Bilen var ikke meldt stjålet, og ved nærmere undersøgelse af den fandt politiet knap otte gram kokain. Politiet arbejder nu videre med at få identificeret føreren til sigtelse og afhøring for de konstaterede overtrædelser.

Færdselsuheld/spirituskørsel – Klippingevej/Varpelevvej, Strøby – Stevns

Kl. 01.02 var der sket et færdselsuheld, idet en personbil var kørt i grøft i krydset. Det viste sig, at en spirituspåvirket, 31-årig kvinde fra Store-Heddinge var kørt i bilen ad Varpelevvej mod nord frem til krydset ved Klippingevej, hvor hun ville svinge til højre. I krydset påkørte hun et vejskilt, så hun mistede herredømmet over bilen, der havnede i grøften på den nordlige side af Klippingevej. Den 31-årige fører slap uskadt fra ulykken, men blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Spiritus-/narkokørsel – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 02.59 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer (mistanke om påvirkning af kokain under kørslen).

Færdselsuheld – Vallekildevej, Vallekilde, Hørve – Odsherred

Kl. 05.38 var en 22-årig mand fra Holbæk kørt i en personbil ad Vallekildevej mod vest. Af ukendte årsager mistede han kontrollen over den i en svag kurve, så bilen strejfede et vejtræ, inden den standsede i en hæk på en privat adresse. Den 22-årige fører slap uskadt fra uheldet, og ingen andre trafikanter blev involveret i uheldet.

 

 

Søndag – mandag:


Brand i el-skab årsag til strømafbrydelse – Studiestræde, Holbæk

Kl. 10.13 kom et alarmopkald om brand i et el-skab på Studiestræde. Politi og brandvæsen var hurtigt fremme, og el-selskabet kom også frem for at slukke for strømmen. Politiet afspærrede en del af Studiestræde, for at give plads til brandfolkenes arbejde. Brandvæsnet slukkede ilden før den spredte sig, og der skete ingen skade på øvrige ting eller bygninger. Ingen personer kom til skade. Strømmen var afbrudt i området i et stykke tid, indtil el-selskabet havde fået udbedret skaderne.

Brand i opvaskemaskine - Tjørnely, Solrød Strand

Kl. 11.56 opstod brand i en etage ejendom i Solrød, hvor politi og brandvæsen kørte hurtigt frem. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, som var startet ved en opvaskemaskine, og branden nåede ikke at sprede sig ikke yderligere. Der skete igen skade på bygningen og ingen personer kom til skade. Politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

Færdselsuheld –Krabbesholmvej/Elverdamsvej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 13.28 skete et uheld, da en bilist i forbindelse med svingning overså to cyklister, som kom kørende fra højre i den forkerte side af vejen. Bilisten ramte den bagerste cyklist, en 75-årig mand fra lokalområdet ved lav hastighed, så han væltede og slog sin hofte. Cyklisterne kørte efter hinanden ad Elverdamsvej mod syd, og bilisten, en 21-årig lokal mand, kørte i en varebil ad Krabbesholmvej, hvor han skulle svinge til højre ud på Elverdamsvej. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 75-årig blev kørt til sygehuset til kontrol. Han kom ikke alvorligt til skade ved uheldet, men slap med knubs. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne omkring uheldet.

Højresvingsuheld med knallert – Københavnsvej/Ny Østergade, Roskilde

Kl. 14.18 skete et uheld, da en bilist foretog et højresving, men i den forbindelse overså en knallert, der skulle lige ud i krydset. Bilen blev ført af en 20-årig kvinde fra Roskilde ad Københavnsvej mod øst, hvor hun skulle svinge til højre ad Ny Østergade. I samme retning kørte en 16-årig ung mand fra Roskilde på knallert, der skulle lige ud ad Københavnsvej. Knallertføreren bremsede kraftigt op, da han så den svingende bil. De to køretøjer stødte ikke sammen, men den 16-årige væltede på knallerten og slog sig. Den 16-årig blev tilset i ambulance, men slap heldigt fra uheldet. Han havde hjelm på under kørslen, og slap fra styrtet med småskrammer. Patruljen skrev rapport om uheldet, og bilisten kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Brand i ladebygning – Rengevej, Renge, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 15.25 kom et alarmopkald om ild og røgudvikling i en lade på en landejendom i Store-Heddinge. En nabo til ejendommen så branden og ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden havde godt fat i det halm, som blev opbevaret i laden. Der var ingen fare for dyr eller mennesker. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, som blev slukket før den spredte sig yderligere. Politiet lavede en foreløbig undersøgelse af brandstedet, og fandt her intet mistænkeligt. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, og politiet skal nu foretage en nærmere undersøgelse af branden i laden for at forsøge at finde frem til, hvorfor den startede.

Færdselsindsats i Odsherred

Søndag eftermiddag foretog politiet en målrettet færdselsindsats i Odsherred kommune mellem kl. 15.00-21.00. Her blev 195 køretøjer standset og kontrolleret, og det førte til flere sigtelser. Tre bilister blev sigtet og anholdt for at køre spirituskørsel, hvoraf en også var påvirket af narko. En af spiritusbilisterne var desuden frakendt førerretten. En bilist havde ikke indregistreret sin bil eller betalt forsikring. En knallertfører blev sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert.

De påvirkede bilister blev standset her:

Kl. 16.28 på Holbækvej i Vig, blev en 57-årig mand fra Kalvehave sigtet og anholdt for spirituskørsel i en varebil.

Kl. 17.50 på Egebjergvej i Nykøbing Sj. sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Vipperød, da han kørte bil i både spiritus og narkopåvirket tilstand.

Kl. 18.10 på Rørvigvej i Nykøbing Sj. blev en 43-årig kvinde fra Rørvig sigtet og anholdt for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil.

De anholdte blev alle taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter de blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil de sigtede høre mere fra politiet.


Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler