Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Kalundborg - onsdag den 14. april

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Smakkevej, Jyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Den mobile politistation ved Holbæk Station, mandag eftermiddag/aften.

Mandag eftermiddag og aften var den mobile politistation på Holbæk Station fra kl. 15.30-19.15.
Anledningen var, der i en periode har været borgere, der oplever utryghedsskabende adfærd på og omkring stationen, hvor unge mødes. Borgerne har kontaktet politiet om, at de unge forsamles, er højtråbende, henkaster affald, nægter at bruge mundbind samt ryger indendørs, fortæller politikommissær Karin Storm.

”Den adfærd i eftermiddags- og aftentimerne er utryghedsskabende for borgerne, og derfor har vi fulgt vores løbende tilsyn op med den mobile politistation. Ved vores tilstedeværelse mandag havde vi også inviteret SSP Holbæk, og målet var både at tale med borgerne om deres oplevelser og med de unge om deres adfærd på stedet,” siger Karin Storm, der er leder af forebyggelsessektor vest, der dækker Holbæk, Kalundborg og Odsherred kommuner.

Lokalbetjent Henning Jørgensen var kørt ud med den mobile politistation, og han havde placeret den så strategisk, at borgerne var nødt til at gå uden om vognen for at komme ind og ud på stationen. Det betød stor opmærksomhed på politiets tilstedeværelse.

”Vores ønske var at komme i dialog med så mange som muligt i de timer, vi var der, og det lykkedes os da også at komme i kontakt med omkring 100 borgere. Vi vil gerne tale med borgerne om deres oplevelser på stationen, og vi vil selvfølgelig også gerne vise vores synlighed i området. Det var også min oplevelse mandag aften, at borgerne var glade for vores indsats, og rigtig mange lagde mærke til den mobile politistation,” siger lokalbetjent Henning Jørgensen.

Midt- og Vestsjællands Politi vil i den kommende tid følge op med flere besøg på Holbæk Station.

Tre politistuderende fra Politiskolen var også til stede ved den mobile politistation mandag. I forbindelse med et afgangsprojekt på Politiskolen uddelte de spørgeskemaer omkring tryghedsskabende indsatser.

Spiritusbilist fik taget bilen – Rørvigvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 09.57 sigtede og anholdt en patrulje en 52-årig mand fra Nykøbing Sj. for spirituskørsel i en personbil ad Rørvigvej i Nykøbing Sj. Den 52-årige var desuden frakendt førerretten på grund af flere tidligere sager om spirituskørsel. Den 52-årige havde foruden sager om spirituskørsel også flere sager om kørsel i frakendelsestiden, så politiet kunne beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation. Den 52-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 52-årige kan forvente at få afgjort sine sager ved et senere retsmøde, hvor retten også vil beslutte om bilen kan endeligt konfiskeres.

Kontrol af varebil udviklede sig til vold mod politiet – Kalundborg

Kl. 22.00 var en patrulje i den østlige del af Kalundborg, hvor de fik øje på en varebil, som virkede mistænkelig, da dens nummerplader ikke passede til varebilen. Patruljen kørte efter varebilen, som standsede ved et hus og føreren gik indenfor. Da politiet rettede henvendelse på adressen blev de mødt af en mandlig og en kvindelig beboer i 50´erne, som blandede sig i politiets ærinde mod føreren af varebilen, en 27-årig mand fra Kalundborg. Den 53-årig mand udviste aggressiv adfærd og forhindrede politiet i at udføre deres arbejde. Da patruljen ville anholde manden satte han sig til modværge, hvorunder han slog fra sig, så den ene betjent blev ramt i ansigtet og den anden betjent kom til skade med sine fingre. Den 54-årige kvinde blandede sig i tumulten, så hun blev anholdt og sigtet for forsøg på vold mod politiet, da hun havde slået ud efter betjentene.

I mellemtiden stak den 27-årige mand af i varebilen, ved at køre igennem haven og væk fra politiet. De to anholdte blev sigtet for vold mod politiet og kørt til politistationen til afhøring. Kvinden blev løsladt senere på natten, men er fortsat sigtet i sagen. Den 53-årige mand blev løsladt onsdag formiddag efter endt afhøring og sagsbehandling. Anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille de to sigtede i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

De to betjente blev tilset på skadestuen, men de var ikke kommet noget alvorligt til. Begge de sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen. Den 27-årige kan også forvente at høre mere i sagen varebilen.

Spirituskørsel – Fælledvej, Roskilde

Kl. 00.39 kørte en patrulje på Fælledvej, hvor de traf en personbil, der kørte mod nord. Billisten blev standset i en rutinekontrol, hvor det viste sig at den 28-årig mand fra Ølstykke bag rattet var spirituspåvirket over det tilladte. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 28-årige vil høre mere i sagen, når politiet får resultatet af blodprøven.

Narkopåvirket biltyv uden kørekort – Kalundborgmotorvejen, Tølløse – Holbæk

Kl. 01.50 fik politiet melding om, at en bil kørte usikkert ad Holbækmotorvejen mod vest. En patrulje kørte efter bilisten, som de traf omkring sammenfletningen ved Kalundborgmotorvejen ved Tølløse- Holbæk. Bilen blev standset ved afkørsel 1 på Kalundborgmotorvejen og betjentene traf føreren, en 24-årig mand fra Odsherred, som var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev testet med narkometeret, som viste at han havde indtaget GHB og kokain. Den 24-årige havde desuden aldrig taget et kørekort. Det viste sig dog ikke at være det eneste, som han havde på samvittigheden. Den 24-årige havde nemlig taget bilnøglen og bilen fra en bekendt uden at få lov. Ejeren af bilen var derfor ikke vidende om, at hendes bil var ude at køre. Den 24-årige blev derfor anholdt og sigtet for brugstyveri af bilen, for narkokørsel og for kørsel uden førerret.

Ved visitation af den anholdte fandt politiet en ulovlig butterflykniv, som blev beslaglagt og den 24-årige sigtet for at overtræde knivloven. Den anholdte fik udtaget en blodprøve, blev afhørt til sagerne og herefter løsladt. Bilen blev udleveret til ejeren. Den 24-årige kan forvente at høre den del mere fra politiet i sine mange sager når svaret på blodprøven kommer.


OPFØLGNING


Endnu en mand fængslet i sag om grov vold – Odsherred

En 42-årig mand fra Nr. Asmindrup blev tirsdag morgen anholdt i sit hjem, da han er mistænkt for at have deltaget i et overfald på en 38-årig mand fra Vig, som den 13.marts 2021 blev udsat for grov vold og trusler med et skydevåben på en adresse i Nykøbing Sjælland. Ved en ransagning af den 42-åriges bopæl blev fundet flere skydevåben og en del løs ammunition, som den 42-årige ikke havde tilladelse til at besidde. Han blev derfor også sigtet for at overtræde våbenloven. Politiet skal nu undersøge de beslaglagte våben nærmere.

Den 42-årige blev tirsdag kl. 15.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling. Han blev fængslet til den 4.maj, hvor der er fristforlængelse i sagen mod den allerede fængslede 35-årige mand, som har siddet varetægtsfængslet siden den 14. marts. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt. Den fængslede tog forbehold for kære.Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler