Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Kalundborg - tirsdag den 17. november

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ahlgade, Holbæk
Anders Larsensvej, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Dyvelslystvej, V. Saaby, Kirke-Såby
Klosterengen, Roskilde
Hulvejen, Solrød Strand
Søndervangsvej, Overby, Sjællands Odde
Egebjergvej, Annebjerg, Nykøbing Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Skjoldenæsvej, Jystrup Midtsj.


Grundlovsforhør – Vold / trusler mv. – Bakkesvinget, Roskilde

Kl. 09.23 kørte patruljer til 10. klasse-centret Roskilde på grund af en anmeldelse om, at en elev var blevet slået af en tidligere elev, som var ankommet til stedet. Ved politiets ankomst til stedet få minutter senere blev den tidligere elev tilbageholdt og holdt fast af skolens personale, som overdrog ham til politiet. Der var tale om en 17-årig ung mand fra Roskilde, der blev anholdt. En 16-årig dreng fra Roskilde var elev og blev i et undervisningslokale opsøgt af den 17-årige, som mente at have et privat udestående med ham. Med et medbragt bat slog den 17-årige den 16-årige i hovedet i undervisningslokalet, hvor også andre elever var til stede, hvorefter tililende, herunder lærere, forsøgte at få den 17-årige gennet ud. I forbindelse hermed fremviste han en medbragt kniv og truede dem på livet verbalt. Det lykkedes den 17-årige at flygte til en anden etage på skolen, inden han blev overmandet og tilbageholdt indtil politiets ankomst. Den 16-årige pådrog sig en flænge i hovedet som følge af slaget og fik efterfølgende den fornødne behandling af det tilkaldte ambulancepersonale og på skadestuen. De øvrige involverede slap uden fysiske skader. Den anholdte 17-årige blev transporteret til politistationen i Roskilde og sigtet for grov vold, trusler på livet og knivloven, efter at de sociale myndigheder var blevet tilkaldt for at overvære afhøringen af ham. Den 17-årige forblev efterfølgende i politiets varetægt, idet han tirsdag kl. 09.15 vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Den 17-årige er i forvejen sigtet for endnu en sag om trusler på livet over for nogle fodboldspillere, som han i starten af oktober måned truede på livet med en pistollignede genstand ved en sportsplads i Vipperød (Holbæk kommune).
Politiet vil i øvrigt i dag tirsdag i samarbejde med ledelsen på 10. klassecentret Roskilde møde op i den berørte skoleklasse i et tryghedsskabende øjemed for at tale med de berørte elever og læreren om den måske lidt voldsomme oplevelse, de blev vidne til mandag formiddag.

Mistænkelige mænd i bil – Holtug, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 09.45 anmeldte en 73-årig kvinde fra Store-Heddinge, at hun ca. fem minutter tidligere havde fået uventet besøg af flere ukendte mænd, der kørte til stedet i en varebil. De havde henvendt sig ved hendes hoveddør, men da de opdagede, at hun var hjemme, gik de retur til deres sølvfarvede varebil og kørte fra stedet i høj fart. Anmelderens oplysninger om mændene og deres varebil blev straks videregivet til politiets patruljer, så mændene og deres varebil kunne blive kontrolleret, herunder om formålet med deres henvendelse på den 73-åriges bopæl kunne have været i indbrudshensigt.

Varebil forfulgt af politiet – Køge / Københavns Vestegns politikreds

Kl. 09.52 meddelte en motorcykelpatrulje, at den efterlyste varebil fra det mistænkelige forhold i Holtug, Store-Heddinge, formentlig kørte ad Søndre Alle i Køge. Føreren af varebilen ønskede ikke at standse og kørte via Ringvejen til Ringstedvej til Lellinge med meget høj hastighed. Ved Lellinge kørte varebilen på Sydmotorvejen i nordgående retning og stadige videre med høj hastighed ad Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning. Flere patruljer kørte mod motorvejssystemet i forsøget på at få varebilen standset, ligesom Midt- og Vestsjællands Politi underrettede Københavns Vestegns Politi om, at varebilen med høj hastighed var på vej mod deres politikreds. I motorvejsudfletningen ved Hundige/Greve fortsatte varebilen i retning mod Amager, men forlod motorvejen ved afkørslen til Vallensbæk Torvevej. Til sidst standsede varebilen på Strandesplanaden ved Dyringparken, Brøndby Strand, hvorefter tre mænd flygtede til fods. Det lykkedes dog politiet umiddelbart at få anholdt to af de tre mænd, idet en 20-årig mand fra Hvidovre og en 23-årig mand fra Ishøj blev frihedsberøvet til videre foranstaltning for Københavns Vestegns Politi efterfølgende. Varebilen måtte i øvrigt ikke køre på offentlig vej, idet bilens nummerplader var afmeldte.

Bålafbrænding – Fægangsvejen, Dalby, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et større bål, som ifølge anmeldelsen måske var ulovlig, fordi der var mistanke om afbrænding af bildæk. Myndighederne kunne ganske korrekt konstatere bålafbrænding, men det var en halmballe, som en 63-årig mand afbrændte. Derfor foretog myndighederne sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

To ulovlige knallerter – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 14.05 bemærkede en færdselsbetjent, at to knallerter sammen kørte ind på en tankstation, hvor de to knallertkørere blev kontaktet af politiet. Færdselsbetjenten kontrollerede med det samme de to knallerter. En 17-årig ung mand fra Lille-Skensved blev sigtet for konstruktive ændringer af udstødningen, manglende ansvarsforsikring og manglende registrering af knallerten. Den anden knallert blev ført af en 16-årig dreng fra Borup, som blev sigtet for konstruktive ændringer af udstødningen og for en mindre fejl på forlygten. Begge kan nu ud over en bøde forvente en påstand om betinget frakendelse af knallertkørekortet på grund af de konstruktive ændringer med øget hastighed til følge.

Ulovlig knallert – Åkandevej, Vester Saaby, Hvalsø – Lejre

Kl. 17.30 kontrollerede færdselspolitiet en lille knallert, som blev ført af en 31-årig mand fra Hvalsø. Ved nærmere kontrol på et rullefelt kunne politiet konstatere, at knallerten kunne køre mindst 60 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Føreren blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan nu ud over en bøde forvente en påstand om frakendelse af retten til køre på knallert.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Centret / Tjørnebjergvej / Stationsvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 20.18 var to biler stødt sammen i det firbenede vejkryds, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere. Ingen af de to parter var kommet til skade ved sammenstødet, der skete, efter at en 55-årig mand fra Svebølle i en personbil var kørt ad Tjørnebjergvej mod syd. I krydset ved Stationsvej, hvor han havde ubetinget vigepligt, kørte han ud på Stationsvej, hvor han på sin bils venstre forskærm blev påkørt af en anden personbil ført af en 66-årig kvinde fra Svebølle. Hun kørte ad Stationsvej i nordvestlig retning og havde til hensigt at fortsætte ligeud i krydset. Det viste sig, at den 55-årige mand var påvirket af spiritus, så han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet afventer nu analyseerklæringen, før sagen kan afgøres i forhold til den 55-årige, der også mistænkes for overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser.

Mulig uro og uorden ved bålsted – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 22.42 fik politiet en henvendelse om, at der var mange unge forsamlet ved et bålsted. De larmede og råbte, så de kunne måske være til ulempe for de omkringboende. En patrulje kørte til stedet og traf i alt ni unge mænd og kvinder i alderen 16-19 år, som var så afdæmpede, at politiet ikke fandt grundlag for andet end at registrere deres tilstedeværende ved bålstedet.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 00.55 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var forulykket og havde påkørt en hæk og et skur. På uheldsstedet traf politiet en 20-årig mand fra Holbæk, som under kørsel ad Kalundborgvej mod vest i en personbil mistede kontrollen over køretøjet. Han forsøgte at rette op, men kørte i grøften og påkørte efterfølgende både en hæk og et skur på en privat adresse på Kirsebærdraget. Den 20-årige fører slap uskadt fra uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter involveret.

Spirituskørsel – Lindenborgvej, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 01.10 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Rumænien for spirituskørsel i en svensk registreret bil. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev i forbindelse med løsladelsen bedt om at møde op på Roskilde politistation tirsdag eftermiddag, så han kan blive gjort bekendt med analyseresultatet og få sagen afgjort. Politiet har sikret sig den sigtedes bil og ombyttet hans kørekort, indtil sagen kan blive afgjort.
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler