Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Kalundborg - tirsdag den 30. marts

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørregade, Ringsted
Gevninge Bygade, Gevninge, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Græsvænget, Solrød Strand
Grimshøjvej, Kirke-Hyllinge
Åvænget, Gadstrup
Uglevej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


For høj hastighed afslørede narkobilist uden førerret – Ringstedvej, Køge

Kl. 08.40 målte færdselspolitiet en varebil til at køre med mindst 70 km/t ad Ringstedvej mod øst, selv om højst tilladte hastighed var kun 50 km/t i byzonen i Køge by. Politiet standsede varebilen og fik kontakt med en 24-årig mand fra Nykøbing F som fører. Han blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, der ud over bøden også vil medføre et klip i kørekortet. Og netop et kørekort var den 24-årige ikke i stand til at fremvise for politiet, som i 2019 havde inddraget hans førerret og kørekort som følge af en betinget frakendelse af førerretten efter en sag om spirituskørsel. Endvidere kunne politiet efter en narkometertest mistænke ham for at være påvirket af kokain under kørslen, så han fik yderligere to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven. Den 24-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Vold mod barn – Havnevej, Greve

Kl. 12.57 anmeldte en 20-årig mand fra Greve, at han i området ved Mosede Havn havde set en voksen mand slå en lille dreng. Anmelderen påtalte adfærden over for den voksne mand, der bad anmelderen blande sig udenom. Lidt senere forlod den voksne mand sammen med drengen, en lille pige og en voksen kvinde stedet i en bil. En patrulje kørte til stedet og foretog efterforskning i sagen, således at politiet efterfølgende kunne køre til en adresse i Greve. Her traf politiet de fire personer, som var i familie med hinanden. Offeret var en 3-årig dreng, som blev undersøgt af lægeligt personale for eventuelle skader som følge af volden. Samtidig foretog politiet anholdelse af en 55-årig mand fra Greve, som blev sigtet for vold mod drengen. Barnet havde ikke umiddelbart pådraget sig synlige skader, så den 55-årige blev efter en nøje vurdering af omstændighederne løsladt efter afhøring til sagen. Han vil dog senere høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen. De sociale myndigheder i Greve kommune er af politiet underrettet om sagen.

Utryghedsskabende mand – Torvet, Kalundborg

Kl. 18.20 fik politiet en henvendelse fra en borger om en forhutlet mand, der kun var iført lidt tøj og i øvrigt ikke havde nogen sko på. En patrulje kørte til området og fik kontakt til den pågældende, som var en 44-årig mand fra Kalundborg. Politiet vurderede, at han var i stand til at klare sig selv, og viste ham i retning af sin egen bopæl få hundrede meter væk, så han ikke skabte bekymring hos andre borgere i byen.

Narkokørsel – Byvolden, Roskilde

Kl. 20.47 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Viby Sj. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvis udstødning larmede lidt mere end normalt og derfor var årsag til, at politiet standsede personbilen med henblik på nærmere kontrol. En narkometertest indikerede, at den 34-årige var påvirket af kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil således høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkobilist uden førerret – Motelvej, Karlstrup, Karlslunde – Greve

Kl. 21.48 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 27-årig mand uden fast bopæl for kørsel uden førerret og for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Narkometertesten indikerede, at han var påvirket af både amfetamin og kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 21.49 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand uden fast bopæl i Roskilde for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 21.56 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod ham.

Spirituskørsel – Holbækvej, Ll. Egebjerg, Vig – Odsherred

Kl. 23.37 standsede politiet en lille knallert, der blev ført af en 47-årig mand fra Grevinge. Han viste sig at være påvirket af alkohol, så alkometertesten gav udslag over det tilladte. Den 47-årige blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Høj musik til ulempe – Pogebanken, Herfølge – Køge

Kl. 23.46 fik politiet en henvendelse fra en borger boende tæt på Holmebækskolen, idet flere unge drenge og piger var forsamlet i området. De spillede høj musik til gene for de omkringboende, så en patrulje kørte til stedet. Patruljen kunne se, at samtlige tilstedeværende skyndsomt løb væk ved politiets ankomst. Tilbage stod en højtspillende soundboks, som blev slukket af politiet. Et par unge drenge kom til stedet, men de kendte ikke noget til soundboksen og kunne i øvrigt ikke mistænkes i at have foretaget noget strafbart. Politiet besluttede derfor at tage soundboksen med sig som hittegods til politistationen i Køge, hvor ejeren kan henvende sig med behørig dokumentation for at få soundboksen udleveret. Roen var hermed genoprettet i området.

Uro og hærværk mod biler – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 23.48 fik politiet et par anmeldelser, herunder fra en borger på Esbern Snaresvej, om, at nogen råbte højt i området og i øvrigt uden grund bankede på dørene på forskellige adresser. Endvidere blev der måske også kastet smågenstande mod boligerne på vejen. En patrulje kørte til området og kunne konstatere, at der ikke umiddelbart var sket nogen skade på vinduer og døre på boligerne på Esbern Snaresvej. Politiet kunne dog konstatere, at hele to personbiler og en varebil havde fået punkteret dækkene. Ved nærmere øjesyn tydede det på, at nogen kunne have stukket en kniv ind i dækkene, så luften var sivet ud. Ved eftersøgning i området efter mulige mistænkte traf politiet to unge mænd på 17 og 18 år fra Kalundborg. Ved nærmere kontrol af dem fandt politiet den 18-årige i besiddelse af en kniv, så han blev sigtet for overtrædelse af knivloven. Om disse to mænd kan mistænkes for at have noget med bl.a. hærværket mod de tre biler at gøre, vil politiet nu undersøge nærmere.

Politiet i Kalundborg hører alligevel gerne fra personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området på Esbern Snaresvej inden anmeldelsen til politiet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Vold i nære relationer og senere trusler – Jyderup - Holbæk

Retten i Holbæk besluttede mandag at varetægtsfængsle en 32-årig mand fra Jyderup, som i et grundlovsforhør blev sigtet for vold mod en 20-årig kvindelig samlever. I forbindelse med anholdelsen natten til mandag og den senere afhøring hos politiet havde den 32-årige udtalt sig truende over for offeret i anledning af den forklaring, som hun forventedes at ville give i forbindelse med sagen på et senere tidspunkt. Derfor blev den 32-årige i grundlovsforhøret også sigtet for vidnetrusler mod den 20-årige, så dommeren besluttede at varetægtsfængsle den 32-årige foreløbigt frem til den 13. april 2021.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler