Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Kalundborg - torsdag den 17. juni

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Greve Strandvej, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Havrevej, Jyllinge
Egesvinget, Jyllinge
Egebjerg Hovedgade, Egebjerg, Nykøbing Sj.
Moseagervej, Solrød Strand
Kirkestræde, Holbæk
Smedelundsgade, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Kalundborgvej, SnertingeFærdselsuheld – Svinningevej, Skelbæk, Svinninge – Holbæk

Kl. 07.02 holdt en lastbil på en privat grund tæt på krydset Svinningevej-Skelbæk, hvilket en 35-årig kvinde fra Gørlev Sj. bemærkede. Hun tolkede det således, at lastbilen måske var ved at trille ud på Svinningevej, så hun bremsede kraftigt op under kørslen i østlig retning. Det opdagede to bagfra kommende bilister for sent, så en 33-årig kvinde fra Kalundborg påkørte den 35-åriges bil, inden den 33-årige selv blev påkørt bagfra af en 39-årig kvinde fra Føllenslev. Der skete ingen personskade ved sammenstødet, og politiet kunne konstatere, at lastbilen på den private grund ikke havde været ude på Svinningevej og dermed været en del af trafikken på landevejen. De implicerede biler fik mindre skader, så politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Køge

Kl. 08.24 var to biler stødt sammen på Ringstedvej mellem Køge by og Sydmotorvejen, efter at en 51-årig kvinde fra Køge som fører af en personbil i vestlig retning var bremset op på grund af kødannelse. Det så en 49-årig mand fra Køge i en personbil lidt for sent, så han påkørte bagenden af den 51-åriges bil. Begge parter blev tilset af personale fra de to tilkaldte ambulancer, men ingen havde fået behandlingskrævende skader. Deres biler blev bugseret væk fra uheldsstedet, og politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Social dumping-kontrol – Lejre / Roskilde / Køge

Onsdag var udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi rundt på i alt seks forskellige arbejdspladser for at kontrollere, om der var udenlandsk arbejdskraft beskæftiget, og om disse personer i givet fald var registreret korrekt hos de danske myndigheder.
Kontrollen blev indledt i Lejre kommune, hvor to byggepladser fik besøg af politiet. Ingen af stederne var der beskæftiget udenlandsk arbejdskraft, så politiet fortsatte videre til Roskilde, hvor et tre byggepladser i Roskilde byområde fik besøg. På den ene byggeplads var der ikke beskæftiget udenlandsk arbejdskraft, men på de to andre byggepladser traf politiet i alt fem udenlandske mænd. Alle var korrekt registreret i Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT-registeret), så politiet fandt ikke grundlag for at foretage sig yderligere.
Dagens kontrolbesøg blev afsluttet med en kontrol i en lagervirksomhed i den sydlige del af Køge kommune, men her traf politiet ingen udenlandske medarbejdere.


Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Færdselspolitiet standsede kl. 08.50 en personbil, der blev ført ad motorvejen i sydlig retning ved Greve, for at lave en kontrol af føreren og køretøjet. Føreren var en 30-årig mand fra Brøndby Strand, som ikke kunne fremvise noget kørekort. Det var han i forvejen blevet frakendt, og ved en nærmere kontrol af den 30-årige kunne politiet mistænke ham for at være påvirket af cannabis under kørslen. Det gav anledning til to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven. I forbindelse med anholdelsen af den 30-årige for at få ham bragt til udtagelse af en blodprøve blev han ophidset og kaldte færdselsbetjenten mindre pæne ting, ligesom den 30-årige blev udadreagerende, så han måtte lægges i håndjern. Denne adfærd medførte så yderligere en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale mod en polititjenestemand. Den 30-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt. En del af årsagen til ophidselsen kunne måske også være politiets besked til bilejeren om, at hans personbil blev beslaglagt. Dagens kørsel i bilen var femte gang inden for de seneste tre år, at den 30-årige blev sigtet for at køre bil, selv om han var frakendt kørekortet. Beslaglæggelsen af bilen skal en dommer nu kigge nærmere på grundlaget for, idet den 30-årige ikke var helt enig i politiets dispositioner i sagen. Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 30-årige høre nærmere fra politiet om sagen.

Færdselsuheld – Bjælkerupvej, Klippinge - Stevns

Kl. 12.11 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, idet en cyklist var blevet påkørt af en bilist. En ambulance var sendt til uheldsstedet, hvortil politiet også kørte og fik kontakt til parterne. En 72-årig mand fra Klippinge var i sin personbil kørt ad Bjælkerupvej mod syd. Ved sidevejen Esagervej ville han foretage svingning til venstre mod øst, men stødte under svingingen sammen med en 69-årig kvinde fra Kolding. Hun kørte på racercykel ad Bjælkerupvej i nordlig retning, da hun ud for Esagervej blev ramt af bilisten. Hun væltede som følge af påkørslen og blev tilset af ambulancepersonalet, men cyklisten var sluppet med diverse knubs som følge af uheldet. Politiet optog rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om vigepligt i forbindelse med svingning.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 14.58 var det sket et uheld på motorvejen i det sydgående spor ved Solrød. En 44-årig kvindelig bilist fra Haslev havde nedsat hastigheden på grund af kødannelse, hvilket en bagfra kommende, 20-årig mandlig bilist fra Odense SØ for sent opdagede. Han påkørte derfor bagenden af den 44-åriges bil. Ingen af parterne til skade ved uheldet, der medførte mindre skader på de to implicerede biler.

Færdselsuheld – Karlslunde Landevej, Karlslunde – Greve

Kl. 16.24 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til endnu et færdselsuheld, hvor flere køretøjer var impliceret. En 30-årig mand fra Toreby L havde under kørsel i en varebil for sent opdaget, at de forankørende var standset på grund af kødannelse. Han påkørte derfor bagenden af en personbil ført af en 60-årig kvinde fra Klippinge. Hendes bil blev ved sammenstødet skubbet frem i en påhængsvogn tilkoblet en lastbil, hvis fører – en 59-årig mand fra Klippinge – også var standset på grund af kødannelsen. Airbags i de to bageste biler blev udløst ved sammenstødet, og den 60-årige fik ved undersøgelse på skadestuen konstateret et muligt brud på den ene arm som følge af uheldet. Politiet optog rapport om uheldet, som forårsagede større skader på vare- og personbilen.

Opfølgende besøg i boligkvarter – Gymnasievej / Parkvej, Køge

Onsdag ind til aften var en patrulje på et opfølgende besøg i det grønne område ved boligblokkene på Gymnasievej og Parkvej i Køge. I sidste uge havde politiet i forbindelse med et besøg fundet et par personer blandt flere tilstedeværende i besiddelse af både narkotika og penge formentlig fra handel hermed, hvorfor området blev aflagt et præventivt og opfølgende besøg. I området traf politiet flere af de samme personer som sidst og fik sig en snak med disse om løst og fast. I denne omgang fandt politiet ikke grundlag for at sigte nogen for nogen lovovertrædelse, idet flere blot nød det gode vejr og gjorde klar til aftensmaden.

Listetyv på spil? – Holbæk

Onsdag eftermiddag og aften fik politiet anmeldelser fra forurettede med adresse på Kirkestræde og Smedelundsgade i Holbæk. Fælles for begge forurettede var, at de opholdt sig andetsteds i deres boliger og havde ladet hoveddøren være lukket, men ulåst. I Kirkestræde var det lykkedes en ukendt person at snige sig ind og ubemærket stjæle en taske indeholdende bl.a. pung med et betalingskort i. Først da banken kontaktede beboeren efter mistanke om misbrug af betalingskortet for et mindre beløb, blev beboeren opmærksom på tyveriet af tasken.
I Smedelundsgade havde en beboer hørt noget puslen og hoveddøren blive åbnet, men regnede med, at der var tale om et familiemedlems forventede besøg. Da beboeren havde talt til vedkommende uden respons, havde beboeren undersøgt sagen nærmere og hørt yderdøren smække. Heller ikke her havde beboeren set nogen personer og efterfølgende konstateret, at et ur og en pung var blevet stjålet.
Politiet efterforsker nu sagen i et forsøg på at få identificeret den eller de personer, der måtte stå bag tyveriet. I begge tilfælde var der tale om tyverier fra lejligheder, men opfordringen fra politiet går både til beboere i lejligheder og villaer om at låse hoveddøren ved ophold indendøre eller i haven. Tyven får dermed sværere ved at komme uset ind, og opmærksomheden henledes i disse varme dage også på åbne vinduer, som også kunne være en mulighed for at komme uset ind i en bolig.

Fupopkald fra politiet – Herfølge – Køge

Kl. 18.54 kontakte en 33-årig kvinde fra Herfølge politiet, fordi hun netop havde afsluttet en mærkværdigt opkald fra en fremmed mand, der havde ringet fra et af politiets hovedtelefonnumre sluttende på 1448. Manden havde udgivet for at være politibetjent og kontaktede den 33-årige i anledning af et lån, som hun havde optaget. Det var kvinden dog noget uforstående overfor, idet hun ikke havde optaget noget lån. Under den videre samtale havde manden afsløret kendskab til kvindens adresse og hendes personnummer og ville have hende til at overføre penge til en konto. Det havde anmelderen afslået, hvorefter manden havde afbrudt opkaldet.
Anmelderen havde ikke lidt noget tab på grund af sin skepsis til mandens udsagn, hvilket politiet gerne vil rose hende for. Politiet vil i øvrigt generelt aldrig kontakte nogen i anledning af private økonomiske forhold og bede om pengeoverførsler, uden at der ville foreligge omstændigheder, som en borger i forvejen ville være bekendt med, f.eks. i en efterforskning eller lignende situation.

Narkokørsel – Højby Hovedgade, Højby – Odsherred

Kl. 19.30 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Højby for narkokørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer ud fra en mistanke om, at den 37-årige fører var påvirket af cannabis under kørslen.

Musik til ulempe – Ved Parken, Asnæs – Odsherred

Kl. 23.10 fik politiet en anmeldelse om, at unge havde forsamlet sig i parken, hvor der blev spillet så høj musik, at musikken var til ulempe for de omkringboende. En patrulje kørte til stedet og fik bl.a. kontakt til en 15-årig dreng fra Asnæs. Han havde medbragt sin soundboks, som var blevet skruet lidt for meget op. Musikken blev stoppet, idet den 15-årige oplyste, at de unge alligevel var på vej væk fra området. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Spirituskørsel – Havnsøvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 01.30 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Jyderup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Odsherredvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 01.33 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Ved nærmere undersøgelse af hans fandt politiet ca. ½ gram hash, som den 25-årige blev sigtet for ulovlig besiddelse af. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler