Nyt fra Kalundborg i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Haraldstedvej, Valsømagle, Ringsted
Ringsbjergvej, Tureby

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Klemmenstrupvej, Køge
Hornumvej, Køge
Flindtsvej, Køge
Læskovvej, Bjæverskov
Maglekæret, Solrød Strand (forsøg)
Byvejen, Greve
Hovgårdsparken, Greve
Brinken, Strøby Egede, Køge (2 anmeldelser)
Benløseparken, Benløse, Ringsted
Syvendeskovvej, Undløse, Tølløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Kohavevej, Ellinge Kohave, Højby Sj.
Vej 9, Jyderup Lyng, Vig
Thorsvej, Vester Lyng, Nykøbing Sj.
Sørensvej, Bjerge Sydstrand, Gørlev Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Tjurgården, Greve (3 anmeldelser)
Bjergvej, Kværkeby, Ringsted
Kæret, Benløse, Ringsted
Baretten, RingstedFredag - lørdag

 

Patruljer har fokus på biltræf – Køge, Ringsted og Greve

Fredag aften var flere patruljer på gaden for at holde øje med, om biler forsamledes til biltræf. De foregående weekender har der været mange biler forsamlet rundt omkring i industriområder i især Ringsted, Køge og Greve, så politiet har stor fokus på sikkerhed i den forbindelse, og om bilisterne overholder loven.

Kl. 21.45 kom en anmeldelse fra borgerne i Borup, om at flere biler var samlet i Hovedgaden. Da en patrulje kom frem var bilerne væk, men betjentene kunne se, at der var lavet ”donuts” på asfalten fra hjulspin. Kort efter kom melding om, at der var mange biler samlet i Ringsted.

Kl.22.15 på Benløse Skel i Ringsted blev en 36-årig mand fra Ringsted stoppet rutinemæssigt. Han var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve,

Politiet foretog fartmåling på Køgevej i Ringsted, hvor man må køre 50 km/t. En 47-årig mand fra Slagelse, blev kl. 21.15 målt til at køre 92 km/t. Kl. 22.15 var det en 35-årig mand fra Slagelse, der blev målt til at køre 85 km/t i byzonen. Bilisten var desuden frakendt førerretten og påvirket af hash under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og for lov om euforiserende stoffer, da han havde et gram hash på sig.

Kort før midnat kom en melding om biltræf i Greve Main, hvor omkring 50 biler var mødt op. Da politimotorcyklerne kom til stedet kørte en stor del af bilisterne fra området. Betjente fra færdselspolitiet kontrollerede flere køretøjer, hvor de blandt andet traf en drøn ulovlig bil, som larmede kraftigt, da lydpotten var fjernet. Bilen blev stoppet på Mosede Landevej uden nummerplader på, og det viste sig, at den ikke var indregistreret i Danmark. Bilisten, en 18-årug mand, sagde at han ikke deltog i biltræffet, men bare var kommet forbi. Han havde netop købt bilen, da han ville sætte den i stand. Bilen viste sig at have fået foretaget ændringer i det forureningsbegrænsende udstyr. Den blev derfor beslaglagt og skal nu undersøges nærmere, for at afklare, om der er sket ulovlige ændringer af motoren.

Lørdag omkring kl. 23.00 var der over 100 biler samlet ved industriområdet ved Køge Nord. Bilisterne fortrak dog fra stedet, da patruljerne ankom. Nogen kørte videre til tankområdet ved Køge Nord og senere kørte nogen videre til Greve Main. Kort efter midnat havde biltræffet forladt politikredsen uden at der havde været optræk til uorden eller ræs.

Børn stjal slik – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 12.54 stoppede personalet i Føtex to mindreårige piger, som var blevet set blande en stor pose slik i bland selv afdelingen, hvorefter de forlod butikken uden at betale. De to piger på 13 og 14 år blev ført tilbage til butikken, hvor det viste sig at de havde stjålet slik for i alt 125 kr. Politiet afhørte de to piger, som erkendte tyveriet. Deres forældre og de sociale myndigheder blev orienteret, men da de begge er under den kriminelle lavalder kan de ikke straffes.

Udenlandske butikstyve – Algade, Roskilde

Kl. 16.58 tilbageholdt personalet i SuperBrugsen i Algade to udenlandske mænd, der havde stjålet hårfarve, en smør, tomatsuppe, en pakke æg, en gin og en guld Tuborg til en samlet værdi af 376 kr. Politiet kom frem, hvor de traf to mænd på 35 og 40 år fra Slovakiet, som blev anholdt og taget med på stationen. Butikken fik varerne igen, så de havde intet erstatningskrav.

De to mænd blev taget med til stationen, hvor de blev afhørt med tolk. Herefter blev de løsladt, da der ikke var grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De to vil senere få afgjort deres sag ved retten.

92-årig kvinde narret af falsk bankmand – Karlslunde, Greve

Kl. 20.39 anmeldte datteren til en 92-årig kvinde fra Greve, at moren nogle timer forinden var blevet udsat for bedrageri af en falsk bankmand. Den 92-årige blev omkring kl. 17.21 ringet op af en mand, der sagde han kom fra Nordeas tekniske afdeling. Ifølge bankmanden var der forsøgt hævet 16.000 kr. fra den 92-åriges konto, som ville blive hævet, hvis ikke hendes kort blev hentet straks. Omkring kl. 17.45 dukkede en mand op hjemme hos den 92-årige, hvor han fik udleveret to kort med koder.

Manden beskrives som: 30-35 år, kraftig/muskuløs af bygning, 185-190 cm høj, lys i huden, kort mørkt hår, mørkt tøj og joggingbukser. Talte flydende dansk.

Senere blev der hævet 4600 kr fra den 92-åriges konto før kortene blev spærret.

Politiet efterforsker nu sagen om bedrageri for at forsøge at finde frem til den falske bankmand. Pårørende til ældre kan gøre en kæmpe forskel ved at tale højt om risikoen for at blive snydt. Bedragerne er meget overbevisende og gode til at skabe frygt og forvirring i forbindelse med pengesager. Det bedste råd til ældre, som får mistænkelige opkald om pengesager. SMÆK PÅ! - og ring til politiet.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 23.26 fik politiet anmeldelse fra en bekymret bilist, der kørte på motorvejen bag en rumænsk bil, der slingrede kraftigt, så den kørte imellem to vognbaner. En patrulje satte kursen til Køge Bugt Motorvejen mod syd, hvor bilen blev stoppet ved Jersie/Solrød Strand.

Bag rattet sad en kraftigt spirituspåvirket 62-årig mand fra Rumænien, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han havde en promille væsentligt over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.


Lørdag – søndag:

 

Groft hærværk ved skole – Holbækvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 08.50 rykkede politiet ud for at undersøge omfanget af hærværk, der var blevet begået på Kildedamsskolen i Store-Merløse.

Det viste sig, at ukendte gerningsmænd inden lørdag morgen havde ødelagt bænke og skraldespande, knust adskillige ruder samt ødelagt belysningen flere steder på skolens område.

Politiet undersøgte området for eventuelle spor efter den eller de personer, der står bag det grove hærværk på skolens område.

Resultaterne fra de tekniske undersøgelser afventes nu, og i mellemtiden vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte have set eller hørt noget usædvanligt fra skolens område inden lørdag morgen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Hastupvejen / Sognevejen, Karlslunde - Solrød

Kl. 09.46 var en 22-årig mand fra Letland impliceret i et solouheld i krydset Hastrupvejen / Sognevejen i Karlslunde, efter at en lokal borger havde anmeldt uheldet.

Det viste sig, at den 22-årige i en personbil var kørt ad Hastrupvejen mod øst, da han i venstrekurven ved Sognevejen var fortsat ligeud i østlig retning, så han først påkørte et vejskilt, inden han fik bilen standset ude på en mark.

Ingen øvrige trafikanter blev impliceret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Store Valbyvej / Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 12.13 fik politiet melding om, at to bilister var stødt sammen i krydset Store Valbyvej – Østre Ringvej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 51-årig mand fra Roskilde i en personbil var kørt ad Store Valbyvej mod syd og videre ud på Østre Ringvej, hvor han ville foretage et venstresving.

Efter fremkørslen over vigelinjen blev den 51-åriges bil ramt på venstre forskærm af en anden personbil, som en 71-årig mand fra Viborg-egnen førte ad Østre Ringvej i vestlig retning.

En 70-årig kvindelig passager i den 71-årige bil blev kørt til behandling for en lettere tilskadekomst i anledning af sammenstødet.

De to førere blev tilset af ambulancepersonalet og var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Politiet optog rapport om sammenstødet for at få klarlagt omstændighederne nærmere, herunder hvorvidt færdselslovens vigepligtsregler måtte være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 14.34 var en 20-årig kvinde fra Holbæk tilsyneladende kørt for hurtigt gennem vand på kørebanen, da hun i en personbil kørte i østlig retning på Holbækmotorvejen ved Holbæk.

Hun mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i venstre side på en anden bil, som en 43-årig mand fra Bagsværd førte i samme retning på hendes højre side.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Bredgade, Kalundborg

Kl. 16.50 var en bus og en personbil stødt sammen i Bredgade, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere.

Det viste sig, at en 23-årig mand fra Kalundborg som fører af en bus ad Bredgade mod vest netop var sat i gang fra et stoppested og på vej hen mod et nærliggende lyskryds.

Samtidig med buschaufførens igangsætning blev bussen overhalet af en personbil, hvis fører straks efter overhalingen og inden lyskrydset kørte ind foran bussen og bremsede. Det medførte, at buschaufføren ikke kunne nå at bremse, så han påkørte bagenden af den personbil, som en 33-årig mand fra Ballerup var fører af.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som medførte mindre materielle skader på køretøjerne. Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt omstændighederne, herunder andre trafikanters forpligtelser over for busser i byzonen, nærmere.

Bortvisning af uønsket og beruset gæst endte med sigtelse – Nygade, Holbæk
Kl. 18.19 ønskede personalet på en restauration assistance fra politiet til at bortvise en gæst, som ikke ønskede at følge opfordringer om at forlade stedet.

Politiet fik på stedet kontakt til en spirituspåvirket, 36-årig mand fra Svinninge, som havde forladt restaurationen, men som åbenbart heller ikke helt forstod politiets anvisninger om at forlade Nygade, så han ikke skabte yderligere uro.

Den 36-årige forblev i området og begyndte at diskutere med andre personer i området, så politiet valgte til sidst at sigte den 36-årige for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han ikke forlod området, hvor han skabte uro.

Senere kan den 36-årige forvente at få en besked i sin digitale postkasse med en bøde som afgørelse i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Oddenvej, Sjællands Odde – Odsherred

Kl. 20.29 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bilist var forulykket på Oddenvej omtrent ud for sidevejen Præstestræde, så både ambulancepersonale og en lægehelikopter var sendt mod uheldsstedet.

Politiet afspærrede Oddenvej i begge retning, så lægehelikopteren kunne lande på stedet og kort efter medtage en kvæstet, 62-årig mand fra Højby Sj. på en flyvetur til Rigshospitalet til undersøgelse og fornøden behandling.

Den 62-årige kunne mistænkes for spirituskørsel i en personbil, som han inden uheldet havde ført ad Oddenvej i østlig retning. Af ukendte årsager havde han mistet kontrollen over bilen, der kørte ud på en mark i højre side i kørselsretning og først standsede efter at være rullet rundt.

Den 62-årige blev indlagt på Rigshospitalet og fik i forbindelse hermed udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Politiet optog rapport om ulykken, hvor ingen andre trafikanter blev impliceret, og afventer nu analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve.

Uro og uorden – Skovbogade, Roskilde

Kl. 21.03 var to mænd kommet gående fra Tinghusvej mod området ved politistationen i Skovbogade, hvor de i et hegn anbragte og tændte noget fyrværkeri, der skød en ildkugle i retning mod politistationen.

Trods hurtigt respons fra politiets side lykkedes det de to mænd at flygte væk fra stedet, så politiet trods oplysninger fra vidner om flugtretningen ikke fik fat i dem. Det afskudte fyrværkeri var lovligt, men dog antændt uden for den periode, hvor det er lovligt at affyre fyrværkeri.

Politiet vil nu kigge nærmere på overvågningsmateriale fra politistationens område i et forsøg på at få identificeret de to mænd, der var iført mørkt tøj. Om de også kan mistænkes for at have stillet et juletræ på hovedtrappen ved politistationen lidt tidligere på aftenen, må politiets undersøgelser klarlægge.

Knallertkørsel til ulempe – Greve

Kl. 21.57 fik politiet et par anmeldelser om, at flere knallerter kørte meget stærkt og var utryghedsskabende i deres kørsel omkring Greve S-station og muligvis også i området ved Strandlyst Alle.

Et par patruljer samt en færdselspatrulje ledte efter knallerterne, som dog blev set ved Greve Midtby Centret, men knallertkørerne flygtede straks ad stisystemerne ved synet af patruljebilerne.

Ingen blev standset og sigtet for noget i anledning af anmeldelserne om den utryghedsskabende knallertkørsel.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 23.05 blev en 39-årig mand fra Brønshøj sigtet for kørsel i frakendelsestiden i sin personbil, som politiet havde standset på Holbækvej i Kalundborg med henblik på rutinemæssig kontrol.

Den 39-årige var to gange tidligere i hhv. 2022 og 2023 blevet sigtet for kørsel i et køretøj, selv om han ikke havde noget kørekort, så aftenens kørsel var at betragte som tredje gang inden for tre år, at han blev afsløret i at køre bil.

Politiet beslaglagde derfor med hjemmel i færdselsloven hans personbil med henblik på senere konfiskation, så den 39-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Varetægtsfængsling - Mistænkeligt forhold afslørede mistænkt indbrudstyv – Gundsømagle, Roskilde

Kl. 00.50 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom bilejer, der ved sin firmavarebil i den vestlige del af Gundsømagle havde hørt en eller flere personer, ligesom bilejeren havde set noget lys ved firmabilen, så nogen var måske i færd med at bryde ind i varebilen.

Politiet kørte med flere patruljer til området, hvor politiet efterfølgende kunne konstatere, at der ikke var tegn på forsøg på indbrud i anmelderens varebil. I øvrigt var der umiddelbart ikke nogen personer at finde i nærområdet, hvorfor politiet forblev i området for at lede efter mistænkelige køretøjer og personer.

Kl. ca. 01.20 fik politiet på Hejnstrupvej i den sydlige del af Gundsømagle kontakt til en udlejningsbil, hvori to mænd befandt sig.

Der var tale om to mænd på 28 og 29 år fra Litauen, som blev kontrolleret nærmere, da de ikke umiddelbart kunne redegøre for deres færden i området i en udlejningsbil.

Det viste sig, at den 29-årige kunne mistænkes for at have en rolle i forbindelse med et indbrud mellem den 9. og 10. februar 2023i en villa i Jyllinge, hvorfra der blev stjålet tøj, sko, computere, sportsudstyr, lampe, TV, højttalere, parfume og møbler mv. til en samlet værdi af ca. 200.000 kr., så han blev anholdt på stedet.

Den 28-årige litauer kunne ikke umiddelbart mistænkes for noget strafbart, så han fik lov at køre videre i udlejningsbilen.

Den 29-årige blev søndag middag fremstillet i et grundlovsforhør med påstand fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling. Grundlovsforhøret, der blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning, endte med, at den 29-årige litauer blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 20. april 2023.

Bat i bilen – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 03.15 foretog politiet i nattelivsområdet en rutinemæssig kontrol af en personbil, som var kørt ind på en tankstation på Københavnsvej.

Fører af bilen var en 18-årig mand fra Lejre, som kunne mistænkes for overtrædelse af våbenlovgivningen, idet politiet ved den rutinemæssig kontrol kunne se et aluminiumsbat ligge frit fremme på bagsædet i bilen.

Battet blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af våbenlovgivningen, som den 18-årige blev sigtet for overtrædelse af. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Bjergvej, Klippinge - Stevns

Kl. 06.39 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bil var forulykket på Bjergvej, så en ambulance var blevet sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 50-årig mand fra Store-Heddinge var forulykket i sin personbil, der var havnet i en privat indkørsel. Han var forinden kørt ad Bjergvej i sydøstlig retning, da han i en kurve så en modkørende, så han korrigerede sin placering på vejen og herunder mistede kontrollen over bilen.

Han påkørte først en hæk og gennem haven hos en 48-årig mandlig beboer, inden bilen standsede i hans indkørsel.

Den 50-årige slap uskadt fra uheldet, og den modkørende bilist blev heller ikke involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Søndag – mandag

 

Butikstyv fremstilles i grundlovsforhør – Køge, Roskilde og Ringsted

Søndag kl. 14.22 blev en 42-årig mand uden fast bopæl anholdt, da han igen inden for kort tid blev taget for at stjæle i Coop365 på Ivar Huitfeldtsvej i Køge. Han blev stoppet ved udgangen med en flaske vin i bukselinningen og en pose vejsalt, som han ikke havde betalt for til en samlet værdi af 72 kr. Da personalet ville tilbageholde ham, blev han voldsom, så politiet kørte hurtigt til stedet, hvor han blev anholdt og taget med til politistationen.

Han blev mandag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, som sigtet for i alt fire butikstyverier i Midt- og Vestsjællands Politikreds begået i Netto i Ringsted og i Super Brugsen i Roskilde i marts måned. I alle tilfælde havde den 42-årige stjålet øl, vin eller spiritus. Han har desuden flere uafgjorte sager om butikstyverier i andre politikredse og er tidligere dømt for butikstyveri.

Narkokørsel uden kørekort – Tinghusvej, Roskilde

Kl. 15.03 stoppede en patrulje en 40-årig mand fra Greve på Tingshusvej i Roskilde. Bilisten sad bag rattet, selvom hans førerret netop var blevet inddraget i en tidligere sag om narkokørsel, hvor blodprøven viste positiv for kokain. Ved dagens kontrol viste en narkometertest positiv for hash og kokain, så han blev anholdt og fik endnu en sigtelse for narkokørsel. Efter en blodprøveudtagelse blev den 40-årige løsladt, og nu venter resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter han kan forvente at få sine sager afgjort samtidig.

Narkobilist – Servicevej, Køge

Kl. 00.20 blev en 24-årig mand fra Farum sigtet og anholdt for narkokørsel, da han blev stoppet rutinemæssigt på Servicevej i Køge. En narkometertest viste positiv for hash, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi