Nyt fra Kalundborg i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Enebærvænget, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Bag Bakkerne, Solrød Strand

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Åstoftevej, Asnæs

Tyveri fra køretøjer:

Mølleparken, Borup
Lerskovvej, Vråby, Hårlev
Lindevej, Borup


Færdselsuheld – Køgevej, Tjæreby, Roskilde

Kl. 07.39 havde en 39-årig kvinde fra Havdrup formentlig været lidt uopmærksom under kørslen ad Køgevej i nordlig retning, idet hun ikke havde bemærket, at en forankørende personbil med en 53-årig mand fra Bjæverskov bag rattet var standset på grund af køkørsel.

Hun påkørte derfor den 53-åriges bil og blev umiddelbart efter selv påkørt af en 51-årig mand fra Nykøbing F, der ikke kunne nå at standse på grund sammenstødet mellem de to øvrige trafikanter.

Alle tre parterne slap uden behandlingskrævende skader, og da der kun skete materiel skade på de involverede køretøjer, registrerede politiet blot parterne og omstændighederne ved sammenstødet.

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl. 08.36 var en fodgænger i rundkørslen Køgevej – Ny Østergade blevet påkørt, så ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 35-årig kvinde fra Orø var kørt i en personbil ad Køgevej mod nord og med lav hastighed videre ind i rundkørslen. Herunder kørte hun over foden på en 19-årig kvinde fra Greve, som i fodgængerfeltet var ved at passere Køgevej fra øst mod vest.

Fodgængeren blev i ambulancen bragt til en skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Politiet har optaget rapport om påkørslen for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Industrivej, Roskilde

Kl. 09.55 fik politiet melding om endnu et færdselsuheld i Roskilde, idet en cyklist og en bilist var stødt sammen i krydset Østre Ringvej – Industrivej, hvorefter politiet rykkede ud til stedet.

Det viste sig, at en 66-årig mand fra Lejre som cyklist kørte ad Østre Ringvej mod nord i krydset ved Industrivej samtidig med, at en 66-årig kvinde som fører af en personbil kørte ad Østre Ringvej mod syd. I krydset foretog bilisten svingning til venstre mod Industrivej, men stødte sammen med cyklisten.

Cyklisten, der anvendte cykelhjelm, slap uden behandlingskrævende skader, og politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få belyst omstændighederne nærmere.

Færdselsuheld – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 10.00 var en 71-årig mand fra Jyderup forulykket i en personbil, da han på Hovedgaden ud for vejen til Svinningehallen havde påkørt et lyssignal.

Den 71-årige var kørt ad Svinningehallen og skulle i krydset ved Hovedgaden lave et venstresving, men fik tilsyneladende ikke drejet skarpt nok, så han kom for langt ud mod højre og ramte lyssignalet.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som den 71-årige slap uskadt fra, så politiet har optaget rapport for at få belyst omstændighederne nærmere.

Bekymring for kite-surfer – Roskilde Fjord – Roskilde

Kl. 10.40 rykkede det lokale redningsberedskab og politiet ud til området ved Strandtoften i Jyllinge, idet der var slået alarm om, at en kite-surger på fjorden måske var i nød.

Det lokale redningsberedskab fik kort efter ude på fjorden kontakt til kite-surferen, der var ved godt mod og ikke havde behov for hjælp. Kite-surferen oplyste at have foretaget diverse øvelser til søs, hvilket måske kunne misfortolkes af andre, så surferen forblev til søs.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Industrivej, Roskilde

Kl. 11.51 rykkede ambulancepersonale og politiet igen ud til et færdselsuheld i krydset Østre Ringvej – Industrivej, idet to bilister var stødt sammen.

Det viste sig, at 67-årig mand fra Stenløse med en 67-årig kvindelig passager på forsædet var kørt i en personbil ad Østre Ringvej mod syd. I lyskrydset ved Industrivej foretog han svingning til venstre mod Industrivej, men blev under svingningen ramt på bilens højre side af en anden personbil, som en 32-årig mand fra København førte ad Østre Ringvej i nordlig retning.

En påhængsvogn tilkoblet den 67-åriges bil ramte et skilt i midt i krydset som følge af sammenstødet.

Uheldet medførte en delvis spærring af krydset for trafik i nordlig og østlig retning indtil kl. ca. 12.30, hvor de implicerede var fjernet, og trafikregulering i både dette kryds og i det nordliggende kryds ved Københavnsvej kunne ophæves.

Begge 67-årige blev bragt til skadestuen til undersøgelse, hvor især den kvindelige passager blev undersøgt nærmere for en mistanke om en lettere tilskadekomst som følge af påkørslen.

Oprydningsarbejdet efter uheldet var afsluttet kl. ca. 13.00, og politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt omstændighederne nærmere.

Narkokørsel uden førerret / knivloven – Slagelsevej, Høng – Kalundborg

Kl. 11.55 blev en 25-årig mand fra Slagelse standset som fører af en personbil til rutinemæssig kontrol, da han kom kørende ad Slagelsevej i sydlig retning.

Føreren havde ikke erhvervet sig kørekort til bil og blev indledningsvist sigtet for kørsel uden førerret. Den efterfølgende narkometertest gav udslag for påvirkning af hash og kokain, hvorfor han yderligere blev sigtet for narkokørsel.

I forbindelse med anholdelsen med henblik på udtagelse af en blodprøve fandt politiet ham i besiddelse af en pølsemandspose, der indeholdt 0,8 gram kokain. Ved undersøgelse af bilen fandt politiet en foldekniv med et 10 cm langt knivsblad, så den 25-årige blev tillige sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og knivloven i forbindelse med beslaglæggelse af de ulovlige effekter.

Den 25-årige blev løsladt efter udtagelsen af blodprøven på et sygehus. Efterfølgende blev en 27-årig kvinde fra Slagelse som bilejer sigtet for at have overladt føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører af køretøjet.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / L C Worsøesvej, Holbæk

Kl. 12.36 forsøgte en 58-årig kvindelig bilist fra Svinninge at gøre en forankørende lastbilchauffør opmærksom på, at lastbilen enten bakkede eller rullede langsomt baglæns, da den kvindelig bilist holdt bag lastbilen på Valdemar Sejrsvej ved krydset til L C Worsøesvej.

Lastbilchaufføren opdagede tilsyneladende ikke lastbilens bevægelse, så den 69-årig mandlige lastbilchauffør fra Skælskør fik lavet en mindre bule og nogle ridser på kvindens bil.

Politiet registrerede blot omstændighederne ved dette sammenstød, hvor ingen kom til skade.

Ulovligt ophold i parkeringskælder mv. – Torvebyen, Køge

Kl. 15.22 havde politiet fået en henvendelse om mulig hashrygning blandt flere unge, der opholdt sig i en parkeringskælder i Torvebyen.

I parkeringskælderen fik kontakt til en 16-årig ung mand fra Lille-Skensved, en 20-årig mand fra Køge og to 21-årige mænd fra hhv. Køge og Lille-Skensved, der alle blev kontrolleret nærmere i forhold til en mistanke om hashrygning, som det lugtede i området.

Den 20-årige blev fundet i besiddelse af godt to gram hash, som han blev sigtet for ulovlig besiddelse af. Ingen af de tre andre havde noget ulovligt på sig, men de slap ikke for en sigtelse, idet de alle fire opholdt i parkeringskælderen trods forbud herimod ifølge den opsatte skiltning.

De blev derfor alle fire sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så de alle kan forvente at høre nærmere fra politiet.

Narkokørsel – Kildemarken, Ringsted

Kl. 15.50 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Ringsted for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Kildemarken. Narkometertesten indikerede nemlig påvirkning af både hash og kokain under kørslen.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Kørsel i frakendelsestiden mv. – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 17.10 var en færdselspatrulje ved at blive påkørt i lyskrydset på Ivar Huitfeldtsvej ved parkeringshuset, da en personbil kørte over for rødt lys i lyskrydset.

Personbilen blev ført af en 46-årig kvinde fra Haslev, som ikke kunne fremvise noget kørekort, idet hun i forvejen var frakendt dette. Politiet sigtede hende derfor for to overtrædelser af færdselsloven i forbindelse med hendes kørsel ved parkeringshuset.

Færdselsuheld – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 17.18 optog politiet rapport om et sammenstød mellem to varevogne, der var stødt sammen på Skovvejen.

En 58-årig mand fra Taastrup var som fører af en varebil kørt frem for sin ubetingede vigepligt og ud på Skovvejen, hvor en 27-årig mand fra Ruds-Vedby som fører af en anden varebil forsøgte at undgå et sammenstød ved at skifte vognbane.

Trods opbremsning og vognbaneskiftet kunne den 27-årige ikke undgå at ramme den 58-åriges varebil på dens venstre side, hvilket udløste airbags i den 27-åriges bil.

Ambulancepersonale tilså den 27-årige, som var sluppet uden behandlingskrævende skader, og et bugseringskøretøj fik fjernet hans varebil. Den anden varebil kunne selv køre fra stedet.

Narkokørsel – Labæk, Holbæk

Kl. 17.20 blev en 47-årig mand fra Rødovre sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil ad Labæk og tillige sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke kunne fremvise et kørekort, som havde erhvervet sig i udlandet.

Den 47-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Gl. Nykøbingvej, Østre Højby, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 18.27 fik politiet en henvendelse om en motorcyklist, der kunne være forulykket, idet motorcyklen lå i grøften, og der stod nogle personer ved stedet.

En patrulje kørte til stedet og fik klarlagt, at der var tale om et solouheld, efter at en 20-årig mand fra Nykøbing Sj. havde mistet kontrollen over motorcyklen i forbindelse med ligeudkørsel. Den 20-årige havde kørekort til motorcykel og var ikke kommet til skade, hvorfor politiet blot registrerede omstændighederne ved uheldet.

Uro og uorden – Vestergade, Tølløse – Holbæk

Kl. 18.34 skabte en mand så meget uro på en spillecafe, at politiet måtte tilkaldes.

Da politiet kom frem til spillecafeen, var uromageren gået, hvorfor politiet ledte efter ham i Tølløse.

Ved Tølløse togstation traf politiet den pågældende, der blev identificeret som en 54-årig mand fra den sydlige del af Holbæk kommune. Han gik rundt ude på skinnerne og gav udtryk for at være ked af det, så politiet kørte ham til et sygehus til fornøden undersøgelse og behandling i den anledning.

Spirituskørsel – Ølbycenter, Køge

Kl. 19.36 anholdt og sigtede politiet en 53-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil, som han førte på parkeringspladsen i området.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Uro og uorden – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 21.23 fik politiet en anmeldelse om et større slagsmål ved Tølløse togstation og gangbroen over skinnerne, idet flere personer var røget i totterne på hinanden.

Da politiet ankom til området, stak flere personer af fra stedet i flere forskellige retninger, så politiet fik kun kontakt til en 21-årig mand fra Nyrup og en 25-årig mand fra Stenlille.

Begge mænd var rolige og uskadte, men erkendte, at de havde haft en uoverensstemmelse, der var endt i håndgemæng. Ingen af dem ønskede at anmelde modparten for noget, så politiet fandt ikke grundlag for at gøre yderligere i anledning af anmeldelsen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand

Kl. 06.41 var en lastbil og en personbil stødt sammen i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen ved Jersie.

På uheldsstedet holdt en personbil forulykket i midterrabatten, mens en lastbil som den anden part var standset i nødsporet.

En 53-årig kvinde fra Vordingborg kørte som fører af en personbil i vognbanen længst til højre og foran en litauisk lastbil med en 59-årig mandlig lastbilchauffør bag rattet.

Lastbilchaufføren påkørte af ukendte årsager og med lav hastighed i den tætte trafik personbilen, så den roterede rundt og endte i midterrabatten. Den kvindelige fører var sluppet uskadt efter påkørslen.

Trafikken i det nordgående spor måtte kortvarigt standses, mens personbilen blev fjernet fra midterrabatten, men kl. ca. 07.15 var alle spor igen åbne for trafikken. Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi