Nyt fra Kalundborg i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nyvej, Bjæverskov

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gummersmarkvej, Bjæverskov

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Granvænget, Kalundborg

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ringsbjergvej, Tureby
Grønnevej, Lellinge, Køge
Køgevej, Fjellebro, Ringsted
Storeholm, Greve


Færdselsuheld – Solrød Byvej, Solrød Strand

Kl. 07.47 var en personbil og en bus stødt sammen på Solrød Byvej ved motorvejsbroen, hvorfor politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere.

Det viste sig, at en 41-årig kvinde fra Solrød Strand var kørt i en personbil i vestlig retning, da hun i en vejkurve ramte venstre side af en modkørende bus, som en 63-årig mand fra Ballerup førte i østlig retning.

Buschaufføren forsøgte at undvige og påkørte herved et vejskilt, som blev beskadiget. Kvindens bil fik også skader, så den måtte bugseres væk fra uheldsstedet.

Ud fra omstændighederne ved sammenstødet registrerede politiet blot parterne i uheldet, hvor ingen kom til skade.

Bortvisning af sovende mand – Amtmandsvej, Holbæk

Kl. 09.06 fik politiet via et boligselskab og beboere en henvendelse om en sovende mand, der var uønsket i en opgang på Amtsmandsvej.

Politiet fik vækket en 45-årig mand fra Slovakiet, som efterfølgende blev bortvist fra stedet og bedt om at finde et andet sted at opholde sig. Han blev ikke sigtet for noget i forbindelse med det uønskede ophold i opgangen.

Færdselsuheld – Jernbanevej / Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 11.07 var en 72-årig kvinde fra Holbæk kørt i en personbil ad Jernbanevej mod øst frem til lyskrydset ved Smedelundsgade.

For grønt lys i sin færdselsretning foretog bilisten en svingning til venstre, men ramte herunder en 69-årig kvinde fra Holbæk, som i fodgængerfeltet var ved at passere Smedelundsgade i vestlig retning.

Fodgængeren blev tilset af personalet fra den tilkaldte ambulance, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Politiet optog rapport om påkørslen af fodgængeren.

Ulovligt arbejde i Danmark – Greve

Kl. 13.00 henvendte personale fra udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi sig i en virksomhed inden for autobranchen i den vestlige del af Greve kommune.

Politiet traf i den forbindelse en udenlandsk mand iført arbejdstøj i virksomheden, og hans identitet blev fastslået som en 27-årig mand fra Nigeria. Da han ikke havde de fornødne tilladelser til at arbejde i Danmark, blev han anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af udlændingeloven på grund af ulovligt arbejde i Danmark.

Nigerianeren fik efter afhøringen straks afgjort sin sag, men forblev i politiets varetægt, idet hans sag blev forelagt Udlændingestyrelsen til afgørelse af, hvorvidt han skal udvises af Danmark med et indrejseforbud. Politiet afventer nu Udlændingestyrelsens resolution herom.

Skunklaboratorium med planter afsløret – Svebølle – Kalundborg

Kl. 13.05 fik en 40-årig mand og en 42-årig kvinde på en adresse i Svebølle-området formentlig uventet besøg af både narkohunde og personale fra den forebyggende afdeling på Holbæk politistation.

Årsagen til politiets henvendelse på adressen var en mistanke om, at beboerne på stedet kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer, og mistanken blev bestyrket allerede ved ankomsten, da lugten af skunk bredte sig til politipersonalets næsebor.

Ved nærmere undersøgelse af adressen fandt politiet nogle væksthuse til dyrkning af skunk, og politiet fandt skunk både i færdigproduceret form og i form af flere vækstplanter, der efterfølgende blev høstet.

Den ulovlige skunk svarende til i alt godt et kilo og væksthusene mv. blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer sammen med 40 gram hash, som politiet også fandt ved undersøgelserne på adressen.

Begge blev sigtet i sagen, som de nu kan forvente at høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

Tricktyveri – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.03 fik politiet en anmeldelse fra en 78-årig kvinde fra Store-Fuglede om et tyveri, som var sket i deres bil på parkeringspladsen ved supermarkedet Rema 1000 i Gørlev Sj.

Anmelderen havde sammen med sin mand netop afsluttet indkøb i supermarkedet, da anmelderen blev kontaktet af en ung pige. Hun oplyste at samle ind til et handicap-samfund og ville gerne have en underskrift fra anmelderens mand, der havde sat sig ind i deres bil.

Pigen lænede sig ind gennem bilvinduet for at få kontakt til anmelderens mand og kunne herunder ubemærket stjæle 3.000 kr., som lå i midterkonsollen i bilen. Pengene var blevet hævet umiddelbart forinden.

Da pigen havde fået en underskrift fra manden, forlod hun stedet, hvorefter tyveriet af pengene blev opdaget.

Politiet har nu optaget en anmeldelse om dette tricktyveri og vil i forbindelse med efterforskningen prøve at få klarlagt, om der i området findes overvågningsmateriale, som kan bruges i efterforskningen.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Rabalderstræde, Roskilde

Kl. 17.02 kontrollerede politiet føreren af en personbil, som blev ført ad Rabalderstræde ved Rampelyset i Roskilde.

Føreren var en 25-årig mand fra Køge, som ikke kunne fremvise noget kørekort, fordi han i forvejen var frakendt førerretten. Efter sigtelse for den overtrædelse af færdselsloven deltog han rutinemæssigt i en narkometertest og kunne derefter mistænkes for at være påvirket af både cannabis, amfetamin og kokain under kørslen.

Han blev derfor anholdt i forbindelse med sigtelsen for narkokørsel, men løsladt efter udtagelsen af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseerklæringen foreligger, hører han nærmere fra politiet.

Spirituskørsel – Filipsdalvej, Bjerge Mark, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 17.50 anholdt politiet en 60-årig mand fra Stenlille for spirituskørsel i en varebil, som han førte ad Filipsdalvej.

Da alkometertesten gav udslag ud over det tilladte, blev han sigtet for spirituskørsel og løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Når analyseerklæringen foreligger, vil den 60-årige høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 18.34 havde en 30-årig mand fra København mistet kontrollen over sin personbil, da han kørte i østlig retning ad Holbækmotorvejen omkring afkørsel 19 Holbæk C.

Han var kørt gennem en vejstrækning med vand på kørebanen, så han havde mistet kontrollen over bilen, der snurrede rundt og ramte autoværnet ved nødsporet.

Hverken den 30-årige eller en passager i bilen kom noget til ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Køge

Kl. 21.48 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en forulykket bilist på Ringstedvej på strækningen mellem Sydmotorvejen og Køge by.

Det viste sig, at en 49-årig mand fra Borup under kørsel ad Ringstedvej i vestlig retning var kommet ud i rabatten, så han mistede kontrollen over sin personbil. Bilen væltede om på siden og kom ud på en nærliggende mark.

Den 49-årige var sluppet uden behandlingskrævende skader, så politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret.

”Natterend” udløste alarmer – Skjoldsvej, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 23.55 fik politiet en henvendelse fra et alarmfirma om nogle aktiverede alarmer på en efterskole i Fårevejle.

Politiet kørte til området med flere patruljer med baggrund i en mistanke om et muligt igangværende indbrud. På skolen fandt politiet et par åbentstående døre, men ingen tegn på opbrydning.

Kort efter fik politiet sammen med nattevagten på efterskolen kontakt til to 16-årige drenge, der erkendte, at de havde lavet såkaldt ”natterend” og i den forbindelse nok havde fået aktiveret alarmerne.

Politiet vurderede herefter, at der ikke var noget politimæssigt i sagen og overlod det videre fornødne til efterskolens nattevagt.

Flere glatføreuheld i løbet af aftenen, natten og morgenen – hele politikredsen

Nedbøren i form af sne og slud i løbet af eftermiddagen og aftenen kom til at betyde flere opgaver med forulykkede bilister i den østlige del af politikredsen. Ingen personer kom til skade ved uheldene. Det blev til følgende opgaver:

Kl. 22.51 – Fruedalsvej, Tureby (Køge): en 58-årig kvinde fra Tureby mistede kontrollen over sin personbil under kørsel i vestlig retning på grund af glat føre, så hun ramte to andre biler, der holdt parkeret i en privat indkørsel.

Kl. 04.54 – Køge Bugt Motorvejen, Greve: en 58-årig kvinde fra Ishøj mistede kontrollen over sin personbil under kørsel i sydlig retning, så hun snurrede rundt og påkørte autoværnet i midterrabatten.

Kl. 06.28 – Køge Bugt Motorvejen, Greve: en 52-årig kvinde fra København mistede kontrollen over sin personbil under kørsel i sydlig retning, så hun standsede med fronten mod kørselsretningen.

Kl. 06.34 – Køge Bugt Motorvejen, Greve: en 66-årig kvinde fra Hvidovre havde på grund af det glatte føre mistet kontrollen over sin bil, som havde ramt autoværnet og fået skader, så bilen ikke kunne køre videre. Vragdele lå på kørebanen.

Kl. 06.56 – Låddenhøj / Møllehusvej, Roskilde: en 28-årig kvinde fra Roskilde informerer politiet om glatte kørebaner, efter at anmelderen og tre andre bilister havde været impliceret i et sammenstød på grund af det glatte føre. De havde alle blot udvekslet navne mv., så politiet behøvede ikke at rykke ud til færdselsuheldet.

Politiet har blot registreret parterne og omstændighederne ved de anmeldte glatføreuheld.


OPFØLGNING

 

Varetægtsfængsling – Butikstyverier – Køge / Ringsted / Roskilde

En 42-årig mand blev mandag i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 13. april 2023 som sigtet for fire butikstyverier, som han i løbet af marts måned har begået i hhv. Køge, Ringsted og Roskilde efter tyverier af øl, vin og spiritus i supermarkeder.

Baggrunden for fremstillingen af den 42-årige er, at han har flere tidligere domme og afgørelser for tilsvarende berigelseskriminalitet.

Den 42-årige valgte ikke at kære rettens kendelse om varetægtsfængslingen, så politiet har nu anbragt ham i et arresthus under varetægtsfængslingen.


Politiet søger mand i sommertøj efter brand i industribygning – Thorsvej, Ringsted

I sidste uge skrev vi om en brand i en tom industribygning på Thorsvej i Ringsted. Politiet har siden efterforsket sagen, og brandstedet er blevet undersøgt af brandefterforskere.

Store dele af bygningen fik omfattende skader, og det har ikke været muligt at fastslå brandårsagen. Politiet har afhørt flere vidner, som var til stede tæt ved bygningen på Thorsvej, da det pludselig begyndte at ryge kraftigt fra området.

Vidner beskriver en mand, der gik hen til en bil, der holdt i indkørslen tæt på brandstedet.

Manden beskrives som: 25-35 år, højere end 175 cm, hvid i huden, stor næse, mørkebrunt krøller hår og fuldskæg. Han var iført en mørkegrå T-shirt med V-halsudskæring og kort ærmer, beige ”cargoshorts” til knæet og sorte solbriller – selvom solen ikke skinnede nævneværdigt. Han kan have været iført klipklapper, hvilket vidnet ikke var helt sikker på.

Manden satte sig ind i bilen og kørte hastigt ud af indkørslen, til højre hen ad Thorsvej mod vest og igen til højre ad Næstvedvej ind mod byen. Bilen kørte ikke med hjulspin, men der var ifølge vidnet fart på.

Bilen beskrives som en mindre mørkgrå eller sort personbil, muligt med metallak.

Politiet vil meget gerne i kontakt med den beskrevne mand, som opholdt sig tæt på brandstedet søndag d. 19. marts 2023 omkring kl. 17.45, da han kan have vigtige oplysninger om branden.

Politiet vil gerne i kontakt med vidner, som har set manden, der var iført sommertøj og solbriller midt om vinteren og derfor kan have skilt sig ud. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

 

Tidligere beskrevet på døgnrapporten udsendt d. 200323:

Brand i tom industribygning – Thorsvej, Ringsted

kl. 17.47 kørte politi og brandvæsen til anmeldelse om en bygningsbrand på Thorsvej i en tom industribygning. Ilden var startet i den nordlige ende, og da røgdykkerne gik ind var bygningen overtændt i taget. Brandvæsnet fik hurtig kontrol over bygningen, og fik begrænset spredningen til resten af bygningen.

Ingen personer kom noget til ved branden, men bygningen fik store skader. Der var ikke tilsluttet el og varme på stedet, og det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, som nu skal undersøges nærmere af brandefterforskere.

Vidner, som har bemærket personer omkring industribygningen søndag før og efter branden opstod lige før kl. 18.00, bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi