Nyt fra Kalundborg i politiets døgnrapport

Profilbillede

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Markledet, Lellinge, Køge
Banegårdspladsen, Kalundborg

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Jyderupvej, Jyderup, Vig
Tranholmsvej, Køge (forsøg)
Slåenvænget, Solrød Strand (forsøg)
Bryggerstien, Tune
Søtoften, Solrød Strand
Alfarvejen, Osted, Lejre
Assendrupvej, Lille-Skensved (forsøg)
Vedskøllevej, Vallø, Køge
Frederiksborgvej, Roskilde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Tranelunden, Veddinge, Fårevejle St.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Holbækmotorvejen, rasteplads Tuse, Holbæk
Strandgården, Solrød Strand
Poppelvej, Vemmedrup, Bjæverskov
Vemmedrupvej, Vemmedrup, Bjæverskov

 

Fredag – lørdag:

 

Vold ved retten – Ved Ringen, Roskilde

Kl. 11.00 opstod tumult i forhallen ved Retten i Roskilde i forbindelse med afviklingen af en straffesag. Flere personer var mødt op i retten i forbindelse med afgivelse af vidneforklaring i en sag om kvalificeret vold, og i en pause stødte en større gruppe mænd sammen i et voldeligt optrin. Flere patruljer kørte til retten, men da havde flere af de implicerede parter forladt stedet.

Politiets indsatsleder og flere patruljer, herunder hundepatruljer, blev ved retten, for at sørge for at ro og orden. Retsmødet blev aflyst resten af dagen grundet optøjerne. Politiet optog rapport om vold i forbindelse med episoden, hvor en mand i 50´erne fra Albertslund fik en overfladisk skade i ansigtet under tumulten. Politiet efterforsker nu sagen og indhenter overvågning fra retten til brug for at belyse omstændighederne og afklare, om nogen kan sigtes i den forbindelse.

 

Narkobilist gjorde opmærksom på sig selv – Køgevej, Roskilde

kl. 01.05 kørte en hundepatrulje på Køgevej i Roskilde, da de i krydset Søndre Ringvej/Østreringvej mødte en modkørende bilist, som var på vej ud af byen. Bilisten holdt stille ud for hundepatruljen, hvor han gassede op og råbte noget ud af vinduet, før han kørte fra stedet i friskt tempo.

Hundepatrulje tændte for blinket og vendte rundt efter den opmærksomhedskrævende bilist. I krydset Køgevej/Roskildevænget foretog bilisten en u-vending overfor rødt lys og kørte tilbage i samme retning han kom fra. Han fortsatte overfor rødt lys i krydset ved Søndre Ringvej, hvor han svingede til venstre. Da bilisten nåede Ringstedvej kørte han mod nord ad Ringstedgade, hvor patruljen stoppede og anholdt en 37-årig mand fra Kirke-Hyllinge, som kørte bil i narkopåvirket tilstand. Han blev sigtet for narkokørsel, for ikke at stoppe for politiet, og for at køre over for rødt lys.

Den anholdte mand blev visiteret og bilen blev ransaget, hvor betjentene gjorde et bemærkelsesværdigt fund. I bilen lå et luftgevær, en luftpistol, en økse, en ulovlig kniv, to løsskudpatroner og 9,12 gram amfetamin, 4,66 gram ketamin og en lille klump hash. Han blev sigtet for at overtræde våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Luftgevær og luftpistolen kunne han lovligt besidde. De øvrige våben og stofferne blev beslaglagt til sagen. Den 37-årige havde et femcifret kontantbeløb på sig, og da han skyldte penge til det offentlige, blev en stor del af pengene beslaglagt, som inddrivelse af gæld. Den 37-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Dagen efter kl. 01.13 mødte politiet igen den 37-årige mand, som nu kørte bil i påvirket tilstand på Havnevej i Holbæk. Han blev igen anholdt og fik udtaget en blodprøve. Politiet fandt ikke yderligere ulovligt i den forbindelse. Nu afventes resultatet af begge blodprøver, hvorefter den sigtede vil høre mere i sine mange sager. Der nedlægges påstand om frakendelse af kørekortet, og den 37-årige blev vejledt om, at politiet kan beslaglægge hans bil, hvis han igen kører påvirket.

 

 

Lørdag – søndag:

 

Bortvisning af uønsket mand – Ørslev Gade, Ørslev, Ringsted / Vindeboder, Roskilde

Kl. 06.44 lørdag morgen bad personalet i et supermarked om assistance fra politiet til at bortvise en forvirret og måske uligevægtig mand. Han var uønsket i supermarkedet og ville ikke forlade butikken trods personalets opfordring herom.

Politiet fik på stedet kontakt til en måske uligevægtig, men opfarende, 62-årig mand fra Ringsted, som blev frihedsberøvet, da politiet vurderede, at han ikke ville være i stand til at færdes og tage vare på sig selv uden at være til ulempe for andre.

Den 62-årige blev medtaget til politistationen i Roskilde, hvor en læge efter en undersøgelse vurderede, at den 62-årige skulle på skadestuen til behandling for en skade på en arm, hvorfor den 62-årige blev bragt dertil til fornøden behandling.

Kl. ca. 14.00 ønskede personalet på skadestuen hjælp fra politiet, idet den 62-årige var blevet tilbudt behandling på et andet hospital for sin skade på armen, men han nægtede at lade sig overflytte til et andet sygehus. Personalet ønskede derfor hjælp til at få manden væk fra sygehuset, hvorfor politiet nu valgte at køre manden til Roskilde togstation, så han kunne tage toget retur til Ringsted.

Efterfølgende hørte politiet ikke yderligere fra eller om den 62-årige, der ikke blev sigtet for noget i anledning af sin adfærd.

Kl. 20.47 fik politiet en henvendelse fra personalet på en restaurant på Vindeboder, Roskilde, om en mand, der chikanerede og forstyrrede øvrige gæster, idet han uden varsel satte ved andres borde og i øvrigt ikke ville forlade stedet trods personalets opfordringer herom.

Politiet rykkede ud til restauranten og kunne kort efter konstatere, at den 62-årige mand fra Ringsted nu havde været årsagen til uroen på stedet. Den 62-årige ville gerne indlægges på et hospital, men den lægefaglige vurdering var, at han fortsat havde behov for behandling af skaden på sin arm, så han blev i en ambulance bragt til skadestuen i Holbæk. Her ønskede han tilsyneladende ikke at blive behandlet, så han skabte så meget uro på stedet, at politiet igen måtte tage sig af den 62-årige, der blev bortvist. Han vendte kort efter tilbage, så politiet vurderede, at han skulle frihedsberøves for at få skabt ro i området.

Efter nogle timer i politiets varetægt på politistationen i Roskilde blev den 62-årige løsladt, men var ikke blevet sigtet for noget i anledning af sin adfærd både i Roskilde og i Holbæk i løbet af aftenen og først på natten.

 

Færdselsuheld – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 12.33 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to motorcykler var stødt sammen, så begge førere var væltet.Det viste sig, at en 58-årig mand fra Hillerød kørte ad Frederiksborgvej mod syd på en veteranmotorcykel. Han fulgtes med en 57-årig mand fra Fredensborg, der kørte lige bag den 58-årige i samme retning og også på en veteranmotorcykel.

Pludselig skete der et teknisk problem med motoren på den 58-åriges motorcykel, hvis baghjul blokerede, så hans hastighed blev hurtigt og væsentligt nedsat. Den uventede hastighedsnedsættelse opdagede den 57-årige for sent, så han påkørte den bageste del af den 58-åriges motorcykel, så de begge væltede.

Den 57-årige blev kørt til check på skadestuen, men var sluppet med diverse knubs som følge af sammenstødet, som den 58-årige slap uskadt fra. Begge parter anvendte styrthjelm under kørslen, og politiet registrerede omstændighederne ved sammenstødet.

 

Færdselsuheld – Hovedvejen / Bregnetvedvej, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 14.37 var to trafikanter stødt sammen i krydset Hovedvejen-Bregnetvedvej, så to ambulancer var sendt til uheldsstedet.Politiet kørte til uheldsstedet, hvor ambulancepersonale var ved at tilse de to parter samt flere passagerer i bilerne. Endvidere var der lidt trafikale problemer i krydset på grund af sammenstødet, der skete, efter at en 38-årig mand fra Jyllinge var kørt i nordvestlig retning i en personbil frem til lyskrydset, hvor han bremsede op, da lyskrydset skiftede fra grønt mod rødt i den 38-åriges færdselsretning.

I samme retning kørte en 19-årig mand fra Roskilde også i en personbil og bag efter den 38-årige. Ved lyskrydset påkørte den 19-årige bagenden af den 38-åriges bil, så begge køretøjer fik større skader som følge sammenstødet.
Ingen af parterne eller nogen af passagernes i deres køretøjer var kommet til skade ved sammenstødet, og de implicerede køretøjer var fjernet fra uheldsstedet kl. ca. 15.30, så trafikken ad Hovedgaden kunne normaliseres.

 

Arbejdsulykke – Hareskovvej, Kalundborg

Kl. 15.33 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at en person var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så ambulance- og redningspersonale var sendt til arbejdspladsen. Det viste sig, at der var tale om en mand, hvis ene arm var fastklemt i en stor industrimaskine til gipsplader. Redningspersonalet arbejdede ihærdigt med at få manden frigjort, hvilket lykkedes kl. ca. 16.00.

En lægehelikopter var i mellemtiden blevet tilkaldt, og heri blev den tilskadekomne, 25-årige mand fra Kalundborg straks fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse og behandling i anledning af sin alvorligt kvæstede arm.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet for at foretage undersøgelser af omstændighederne ved ulykken sammen med politiet, således at de to myndigheder senere kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

 

Mand utilfreds med politiets kontrol – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 17.20 foretog politiet en fodpatrulje i området omkring Holbæk station og bemærkede herunder en mand, der hurtigt gik væk, da han fik øje på politiet. Betjentene fik dog kontakt til manden, som viste sig at være en 25-årig mand fra Korsør. Han fremstod nervøst, og der var en lugt af cannabis fra ham.

Ved en nærmere kontrol fandt politiet muligvis årsagen, idet den 25-årige var i besiddelse af fire gram hash. Hashen blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 25-årige var under hele politiets kontakt til ham så højtråbende og skrigende, at politiet tillige sigtede ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for forstyrrelse af den offentlige ro og orden. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser.

 

Dreng kørte på stjålet knallert mv. – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 18.00 bemærkede en patrulje en dreng uden styrthjelm køre på knallert ad Vordingborgvej i Herfølge. Da drengen opdagede politiet, vendte han rundt og forsvandt i retning mod Herfølge station.

Her fandt politiet knallerten efterladt, og føreren gik rundt på området ved togstationen. Da drengen igen så politiet, flygtede han via perronerne tværs over jernbanesporene til Bjergvej med en politibetjent bagefter til fods. Det lykkedes politiet at få indhentet drengen i krydset Bjergvej – Søllerupvej, så politiet kunne fastlægge identiteten på ham som en 15-årig dreng fra Herfølge.

Efterfølgende fik den 15-årige en del sigtelser, idet han ikke var gammel nok til at køre på knallerten, som i øvrigt viste sig at være stjålet fra en tunnel, hvor den havde stået efterladt. Han blev også sigtet for manglende styrthjelm under kørslen, ligesom han også blev sigtet for overtrædelse af jernbaneloven efter krydsningen af jernbanesporene på Herfølge station.

Hans værge blev underrettet og ankom til stedet, så værgen kunne overvære politiets afhøring af drengen i forbindelse med de mange sigtelser mod ham. Efterfølgende blev de sociale myndigheder også underrettet om sagerne mod den 15-årige, der nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

 

Lov om euforiserende stoffer – Dampmøllevej, Holbæk

Kl. 20.49 kørte en patrulje til en forladt bygning ved en større parkeringsplads ved Holbæk station, idet unge måske opholdt sig i bygningen. Politiet traf på stedet i seks unge i alderen 14-16 år fra flere forskellige byer i Holbæk kommune.

De unge blev kontrolleret nærmere i forhold til formålet med ophold på stedet, og herunder fandt politiet en 15-årig pige fra Holbæk i besiddelse af et gram hash. Kort efter fandt politiet en 16-årig dreng fra Holbæk i besiddelse af ikke mindre end 92 gram hash, der var fordelt i mindre portioner i såkaldte pølsemandsposer, samt en digital vægt.

Den 16-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med efterforskningen, hvorunder politiet ransagede hans bopæl uden at finde yderligere euforiserende stoffer. Politiet beslaglagde ud over hashen og digitalvægten også hans telefon til nærmere undersøgelse for eventuelle oplysninger i forbindelse med mulig salg af hash.

Den 16-årige blev løsladt senere på aftenen efter afhøring til sagen, som de sociale myndighederne også blev underrettet om. De sociale myndigheder fik også en underretning om de øvrige unges tilstedeværelse i bygningen og omstændighederne herved. De sigtede unge vil i nærmeste fremtid høre nærmere fra politiet, når sagerne mod de to skal afgøres.

 

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 00.22 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Jyllinge for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han førte ad Københavnsvej. Førerretten havde han mistet i tre år i foråret 2022 i forbindelse med en anden sag om spirituskørsel.
Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og han vil høre nærmere, når analyseerklæringen foreligger.

 

Færdselsuheld – Farendløsevej / Langagervej, Farendløse, Ringsted

Kl. 02.11 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld i det firebenede vejkryds Farendløsevej – Langagervej, idet to biler var stødt sammen.

Det viste sig, at en 46-årig mand fra Haslev var kørt i en personbil ad Farendløsevej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud og videre i sydlig retning i krydset. Samtidig kørte en 36-årig mand fra Haslev i en personbil ad Langagervej mod øst og havde også til hensigt at fortsætte ligeud i krydset.

Da den 46-årige var kørt frem over vigelinjen, kørte han ind i den 36-åriges bil, selv om han forsøgte at undvige. Den 36-årige blev kørt til kontrol på skadetuen i Slagelse, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. En passager i hans bil samt den 46-årige var også sluppet uskadte fra sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

 

Narkokørsel – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 03.17 blev en 20-årig mand fra Albertslund anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at en narkometertest havde indikeret, at han formentlig var påvirket af cannabis under kørslen.

Den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Spirituskørsel – Kong Magnus Vej, Roskilde

Kl. 04.47 sigtede politiet en 18-årig mand fra Tureby for spirituskørsel, efter at en personbil havde forsøgt at stikke af fra politiet og var blevet ført ind på en parkeringsplads på Kong Magnus Vej. Her var flere personer løbet fra køretøjet, men politiet fik ved hjælp af politihunde fundet frem til personer fra bilen, som den 18-årige kunne mistænkes for at have ført i spirituspåvirket tilstand.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 18-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 18-årige var dog ikke indforstået med at blive sigtet for spirituskørsel og nægtede sig derfor skyldig i sigtelsen.

 

 

Søndag – mandag

 

Maler faldt ned fra tag – Lille-Skensved, Køge

Kl. 16.05 faldt en håndværker ned fra et tag under udførelse af malerarbejde på en villa i Lille-Skensved. Den 41-årig mand var i gang med at male taget, da han af uvisse årsager faldt ned af taget. Han ramte en carport undervejs i faldet og røg videre ned på jorden. En kollega til den 41-årig fik hentet hjælp hos beboerne i huset, som ringede 112.

Den tilskadekomne mand kom alvorligt til skade med sin fod og slog hovedet, men han var ved bevidsthed, da ambulancen kom frem. Han blev kørt til behandling på sygehuset, men hans skader var ikke livstruende. Politiet undersøgte uheldsstedet og underrettede Arbejdstilsynet. Myndighederne skal nu sammen klarlægge omstændighederne ved ulykken, herunder om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med, at den 41-årig kom til skade.

 

Brand i villa – Skovvej, Kalundborg

Kl. 21.02 kørte politi og brandvæsen til brand i en villa på Skovvej i Kalundborg, hvor beboerne ikke var hjemme. En brandalarm advarede husejere, som ringede 112 og kørte hjem, hvor de gik i gang med at bekæmpe ilden med en vandslange

Det brændte omkring et køleskab i husets stueetage, og brandvæsnet kom hurtigt frem og fik slukket branden før den spredte sig til resten af huset. Der skete brand- og sodskader i det rum, hvor branden startede, og hele huset blev røgskadet. Ingen personer kom noget til ved branden.

Politiet undersøger nu branden nærmere for at klarlægge, om branden opstod grundet en kortslutning i en el-installation omkring køleskabet.

 

Redningsaktion grundet damp på båd – Store-Heddinge, Stevns

Kl. 23.00 kom et alarmopkald om en båd, som var kommet i problemer under en sejlads fra Køge Bugt mod Stevns, idet motoren var begyndt at ryge. Båden var sejlet ud fra Greve Havn søndag formiddag, og i løbet af dagen havde motoren givet kvaler for bådføreren, en 27-årig mand fra Vallensbæk. Ud på aftenen kom der røg og damp i bådens kabine, så den 27-årige slukkede for strømmen og slog alarm. Politiet indledte i samarbejde med JRCC (Joint Rescue Coordination Center) en redningsaktion med blandt andet helikopter. Der blev ikke behov for at evakuere manden fra båden, men båden blev bjærget til Rødvig Havn. Båden blev undersøgt, og der havde ikke været brand i motoren, men kun damp fra motorrummet.

 

Brand i lejlighed – Lindeholmen, Solrød Strand

Kl. 01.45 slog beboeren i en lejlighed i en etageejendom på Lindeholden i Solrød Strand alarm, da der var brand omkring emhætten i køkkenet. Beboeren, en mand i 60´erne, blev vækket af varmen og lyset fra køkkenet og opdagede branden. Efter at have ringet 112 gik beboeren i gang med at slukke branden i køkkenet. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor alle beboere i opgangen var kommet ud. Ilden blev slukket, før den spredte sig til andet end køkkenet, men der skete røg og sodskader i hele lejligheden.

Beboeren i den brændende lejlighed blev tjekket for røgforgiftning i ambulance, men han var ikke kommet noget alvorligt til. Politiet optog rapport om branden, som var formentlig startede på grund af en kortslutning i en elinstallation ved emhætten.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi