Nyt fra Kalundborg i politiets døgnrapport

Profilbillede

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Østre Vej, Gislinge
Fyrrehegnet, Greve
Egøjevej, Køge
Karlstrup Strandvej, Solrød Strand
Østergade, Store-Heddinge
Æblehaven, Solrød Strand
Løvenborg Allé, Regstrup

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Skovvej, Høng

 

To mænd sigtet for indbrud på efterskole – Tranevej, Høng - Kalundborg

Natten til mandag gjorde en patrulje et særligt syn, da de kørte på Høng Landevej i Høng omkring kl. 02.00 om natten. To mænd kom kørende på to havetraktorer ud ad landevejen, og betjentene fandt optoget mistænkeligt, der midt om natten. Den ene fører af havetraktoren ville i første omgang ikke stoppe, men han indså nok, at han ikke kunne køre fra patruljen og standsede.

De to mænd på 34 og 41 år fra Kalundborg, der var ude at køre måneskinstur oplyste, at det var deres egne havetraktorer. Den forklaring måtte de længere ud på landet med, da de to mænd ikke kunne svare troværdigt for sig og var tidligere kendt for tyveri af køretøjer. Betjentene besluttede derfor at undersøge sagen nærmere og med god grund.

Det viste sig, at der havde været indbrud i en garage på Høng Efterskole dagen før, hvor der blandt andet var stjålet netop de to havetraktorer. Fra samme indbrud blev desuden stjålet to trailere, en kantskærer, en højtryksrenser, en kædesav og en rygsprøjte.
Politiet ransagede de to mistænktes adresser, hvor der ikke blev fundet yderligere koster fra indbruddet. De to mænd blev begge sigtet for at have begået indbruddet på efterskolen, hvilket de nægtede. Sagen blev vurderet, og anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille de to i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Sagen efterforskes fortsat, og de to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Kom og få en snak med politiet – Roskilde

Nærpolitiet vil i dag være til stede i Lammegade og Æblehaven/Rønnebærparken i Roskilde i dag, hvor borgerne kan komme og få en snak med politifolkene. De vil være i Lammegade 12.30-14.30 og i Æblehaven og Rønnebærparken kl 16.00-17.00

 

Eftersøgning – Kirke-Hyllinge - Lejre

Kl. 07.30 modtog politiet anmeldelse om, at en 76-årig mand var forsvundet i løbet af natten fra sin bopæl i Kirke-Hyllinge. Politiet iværksatte eftersøgning i nærområdet med 15 politihunde og der blev samtidigt tilkaldt en helikopter fra Forsvaret. Kort efter kl. 14.00 lykkedes en af politihundene at finde manden i en skov-remise få hundrede meter fra bopælen. Manden var i live, men blev kørt til sygehuset til nærmere undersøgelser.

Brand i værksted – Dragsmøllevej, Hørve - Odsherred

Kl 11.45 kom der alarm om røgudvikling fra et værksted. Røgen kunne på det tidspunkt ses mindst 18 km væk. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, men det lykkedes ikke at redde værkstedet, der brændte helt ned. Politiet skal nu undersøge årsagen til branden nærmere.

Færdselsuheld – Lyngvej, Jyderup - Holbæk

Kl 13.19 blev der sendt en patrulje til et færdselsuheld, hvor en personbil havde påkørt en lygtepæl, et el-skab og derefter to andre biler. Den 68-årige mand fra Vestsjælland var umiddelbart efter uheldet bevidstløs, men i live og blev kørt til sygehuset. Der blev tilkaldt bilinspektør og det skal nu undersøges, om manden evt kan have fået et ildebefindende forud for uheldet.

Bil kørte ind i traktor – Snekkevej, Nykøbing Sj. –Odsherred

Kl. 14.08 skete et uheld på Snekkevej i Nykøbing Sj. mellem en bil og en traktor med vogn bag på, da en 78-årig mandlig bilist kørte frem ved en udkørsel til Snekkevej på Nykøbing Sj. lystbådehavn, hvor han ramte traktorens vogn. Den 78-årige slog hovedet ved sammenstødet, og han blev kørt til tjek på sygehuset i ambulance, men var ikke kommet alvorligt til skade. Bilisten havde ubetinget vigepligt i sin retning. Bag rattet i traktoren sad en 26-årig mand fra Vig, som slap uskadt fra sammenstødet, men der skete skader på køretøjerne. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

Mand anholdt efter uorden – Dronning Margrethesvej, Ringsted

Kl. 18.51 kørte flere patruljer til en lejlighed i Ringsted, hvor en mand var psykisk påvirket og reagerede voldsomt på grund af en konflikt med sin kæreste. Manden truede med at gøre skade på sig selv. Politiet kom frem og traf en meget påvirket 33-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt for at skabe ro på stedet, da han nægtede at forlade lejligheden. Han var udadreagerende og voldsom, og han blev kørt til afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde. Han blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Lokalbetjente tog hashhandler – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 20.05 kørte to lokalbetjente patrulje i Holbæk midtby, hvor de bemærkede en knallertfører, som vakte deres opmærksomhed. Han kørte usikkert i den forkerte vejbane i krydset Smedelundsgade/Kastanievej. Knallertføreren viste sig at være en 46-årig mand fra Holbæk, som blev fundet i besiddelse af 22,6 gram hash, som han opbevarede i en plastbøtte sammen med en del pølsemandsposer og en digitalvægt. Det gav betjentene mistanke om, at han havde til hensigt at sælge hashen. Han havde også en lille kniv med en bladlængde på 8,5 cm blad. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Den 46-årige blev desuden sigtet for at overtræde knivloven, da det at skære hash ud ikke anses som et anerkendelsesværdigt formål til at bære kniven på gaden.

Betjentene ransagede efterfølgende den 46-åriges lejlighed i Holbæk, hvor de fandt yderligere 69,5 gram hash. Han erkendte at have besiddet hashen, men nægtede at have til hensigt at sælge hash. Hashen og kniven blev beslaglagt med henblik på destruktion. Den 46-årige kan forvente at høre mere i sin sag, når den skal afgøres.

Bilist kørte uden kørekort to gange i træk – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 20.50 stoppede lokalbetjentene fra Holbæk en 58-årig mand fra Sverige på Nykøbingvej i Holbæk, som kørte uden gyldigt kørekort, da hans førerret er blevet inddraget i en sag om spirituskørsel med høj promille. Han blev sigtet for kørsel uden førerret, og formanet om ikke at køre videre.

Det tog føreren dog ikke så alvorligt, for da patruljen kort efter kørte forbi stedet igen mødte de atter den 58-årige på hjul. Han blev igen sigtet for kørsel uden førerret. Bilen havde den 58-årige lånt af en mand fra Holbæk, som betjentene kontaktede og sigtede for at låne sin bil ud til en person uden kørekort. Ejeren fik udleveret nøglen til bilen for at forhindre, at den 58-årige ikke kørte igen. Både bilejer og bilist blev vejledt om risikoen for, at politiet beslaglagde bilen, hvis han kørte gentagne gange uden kørekort.

Mand sov på skole – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 01.58 gik en alarm på Høng Skole og en vægter blev sendt til stedet. På gulvet lå en mand og sov, så vægteren tilkaldte politiet, som kørte til stedet. Patruljen traf en psykisk uligevægtig mand på 30 år fra Dianalund, som gerne frivilligt ville lade sig indlægge til behandling. Patruljen kørte manden på sygehuset, og han blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Brand i biler – Skyttens Vej, Holbæk

Kl. 04.22 kom et alarmopkald om brand i bil ved en autoforhandler på Skyttens Vej i Holbæk. Da beredskabet kom frem havde branden spredt sig til yderligere to biler, men brandvæsnet fik branden under kontrol før den spredte sig yderligere. To biler fik varmeskader og tre biler udbrændte. Ingen personer kom noget til. Politiet optog en rapport om branden, som nu skal undersøges nærmere for at forsøge at afklare brandårsagen.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi