Nyt fra Kalundborg i politiets døgnrapport

Profilbillede

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kastholmvej, Lejre

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Karinavej, Høng
Enggårdsvej, Ubby, Kalundborg
Dahliavej, Holbæk
Ydslegårdsvej, Gundsølille, Roskilde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Havnemarken, Bjerge, Store-Fuglede
Østerlyngvej, Nykøbing Sj. (forsøg)

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

A Ladingsvej, Nykøbing Sj.
Banegårdspladsen, Kalundborg

 

Tyveri fra køretøjer:

Æblehaven, Roskilde
Agenavej, Greve
Impalavej, Ejby, Lille-Skensved
Roskildevænget, Roskilde
Ved Ringen, Roskilde

 

Påvirket på løbehjul – Holbækvej, Jyderup

Kl 06.45 stoppede politiet en 24-årig mand på el-løbehjul. Manden havde ikke hjelm på, som loven ellers kræver, og samtidigt skønnede patruljen, at han også var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor medtaget til sygehuset, så der kan udtages en blodprøve

 

Falsk politimand – Kalundborg

Kl 08.41 modtog politiet anmeldelse om, at en 77-årig kvinde fra Kalundborg var blevet ringet op af en ukendt mand, der påstod, at han var fra Rigspolitiet. Manden oplyste, at nogen havde optaget et lån i kvindens navn. Kvinden lod sig dog ikke skræmme af manden, og afsluttede til sidst samtalen.

 

Ukrudtsbrænder antændte brand – Strøby, Stevns

Kl 09.24 kørte politiet til en adresse i Strøby, hvor en 68-årig mand havde været i færd med at brænde ukrudt væk. Ilden havde dog fået fat i en hæk, og cirka halvanden meter af hækken var blevet skadet af flammerne. Manden havde dog på forhånd taget sine forholdsregler og lagt en haveslange ud, så han kunne selv slukke ilden. Derfor slap manden for at blive sigtet efter beredskabsloven. Politiet opfordrer andre haveejere til at følge mandens eksempel og gøre det samme, inden de bruger ukrudtsbrændere.

 

Færdselsuheld – Lillevangsvej, Greve

Kl 09.53 skete der et uheld, da en lastbil trak ud for at overhale en varevogn. Lastbilen, der blev ført af en 31-årig mand fra Roskilde, ramte i den forbindelse varevognen, der blev ført af en 34-årig mand fra Ishøj. Varevognen blev skubbet sidelæns cirka 50 meter, men umiddelbart slap føreren fra uheldet uden større skade.

 

Falsk bankmand – Gørlev - Kalundborg

Kl 10.39 blev politiet orienteret om, at en 72-årig kvinde i sidste uge var blevet ringet op af en kvinde, der oplyste, at hun var fra Nordea, og at der var sket et datatyveri, så den 72-årige var ved at miste sine penge. Kvinden fattede dog mistanke, og det fik kvinden i telefonen til at oplyse, at hun ville sende en mand fra politiet frem til stedet. Det fik dog hellere ikke kvinden til at udlevere nogle af sine personlige oplysninger.

 

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 11.11 skete der et uheld på motorvejen, da en lastbil trak ud i midterste vognbane. Det fik en 54-årig kvinde fra Vejen, der kørte i en personbil, til at trække ud i 3. vognbane, hvor hun ramte en bil, ført af en 53-årig kvinde fra Slagelse. Den 53-åriges bil kom i den forbindelse i slinger, og ramte ind i autoværnet, men der skete kun mindre materiel skade ved uheldet. Der blev dog sendt to ambulancer til stedet for at undersøge de involverede. Lastbilen forsvandt fra stedet, uden at nogen nåede at notere sig registreringsnummeret på den.

 

Brand i lejlighed – Gartnervang, Roskilde

Kl. 12.25 gik forberedelserne til at lave popcorn galt, idet der var gået ild i olien til produktionen.
Brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at ilden i olien i gryden var blevet slukket, men et overskab var blevet lidt sodet, så den 56-årig kvindelige beboer slap med skrækken for en større brand i lejligheden. Politiet foretog sig ikke yderligere i sagen ud fra disse omstændigheder.

 

Ung kvinde truer med at skade sig selv – Smedegade, Roskilde

Kl. 14.01 rykkede politiet ud for at hjælpe en 17-årig kvindelig patient fra et psykiatrisk hospital, idet kvinden havde truet med at gøre skade på sig selv ved at oppe ud fra et vindue på anden sal i en bygning.

Politiet kørte til stedet og fik den 17-årige overtalt til at lade være med at gøre alvor af sine trusler, så hun til sidst kunne overgives til personalet til fornøden omsorg og behandling ca. 45 minutter efter anmeldelsen.

Kl. 20.50 fik politiet igen en anmeldelse om samme unge kvinde, der nu befandt sig på et tag og truede med at ville gøre skade på sig selv ved at hoppe ned. En ambulance var derfor tilkaldt til området for at være klar, såfremt den unge kvinde gjorde alvor af truslerne. Også det lokale redningsberedskab var til stede ved indsatsen.

Også denne gang lykkedes det politiet at få hende overtalt til at komme ned i god behold, idet hun blev reddet ned med hjælp fra brandvæsnets brandstige. Den unge kvinde kunne så igen overgives til personalet til fornøden omsorg.

Ældre mand på afveje – Ølbycenter, Køge

Kl. 14.20 undrede en anmelder sig over en mands adfærd på parkeringspladsen i Ølbycentret, idet en ældre mand gik rundt og tog i alle bildørene.
Politiet fik kontakt til en 80-årig mand fra Ballerup, som politiet kørte hjem til sin bopæl, og hjemmeplejen i Ballerup blev underrettet om årsagen til politiets involvering, så hjemmeplejen kunne yde den fornødne omsorg for ham.

 

Pige ville ikke have hjælp – Roskilde

Kl. 14.52 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom kvinde, som undrede sig over, at en ung pige gik rundt på Store Gråbrødrestræde og forsøgte at skære i sig selv med en kniv. Pigen gik ifølge anmelderen i retning mod Hestetorvet.
Politiet sendte flere patruljer ud for at lede efter pigen, der blev fundet i området ved Algade, men som ikke ønskede kontakt med politiet og stak af. Hun blev dog til sidst fundet ved domkirken, hvor politiet fik hende identificeret som en 15-årig pige fra Holbæk kommune.
Pigen ønskede ikke umiddelbart hjælp fra politiets side og strittede voldsomt imod, da politiet efter aftale med et sygehus kørte hende dertil med henblik på undersøgelse og eventuel behandling. Efter knap en times eftersøgning blev pigen afleveret på sygehuset.

 

Grundlovsforhør – Butikstyveri – Stationscenteret, Roskilde

Kl. 15.22 anmeldte personalet fra supermarkedet Føtex, at en udenlandsk mand var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet nogle varer fra supermarkedet.
Politiet fik i supermarkedet kontakt til en 35-årig mand fra Georgien, som blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

Georgieren havde indfundet sig i butikken, hvor han havde lagt 10 pakker barberplade i en medbragt taske, men forlod supermarkedet uden at betale. Det udløste en varealarm, hvorefter han stak af i retning mod Roskilde togstation med et par medarbejdere efter sig. Undervejs smed han en taske fra sig, men fortsatte flugten, der endte på togstationen, hvor en medarbejder fik kontakt og førte ham retur til supermarkedet.
Politiet undersøgte den anvendte taske, som indvendigt var forsøgt beklædt med materiale på en særlig måde i et forsøg at undgå aktivering af alarmer på varer i tasken.

Ved nærmere undersøgelse af den 35-åriges georgiers personlige forhold viste det sig, at han også opholdt sig ulovligt i Danmark, idet han var indrejst i Schengen-området for mere end tre måneder siden.

Anklagemyndigheden vil tirsdag fremstille den 35-årige georgier i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor han ud over butikstyveriet til en samlet værdi af 970 kr. også vil blive sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, idet anklagemyndigheden vil begære ham frihedsberøvet i medfør af hjemrejselovens bestemmelser.

 

Tricktyveri – Kronhøjvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 15.42 anmeldte en 84-årig kvinde fra Store-Heddinge, at hun på et tidspunkt mellem kl. 14.00 – 14.30 havde fået stjålet sin pung fra sin taske, som hun medbragte på sin rollator.
Da hun gik ad Kronhøjvej, passerede hun en bænk, hvor en fremmed mand sad. Han pegede på sine tænder og fremviste i den forbindelse et kort, som han lagde hen over tasken på rollatoren.

Den 84-årige forstod ikke helt, hvad manden ville, og gik videre mod sin bopæl, hvorefter hun opdagede tyveriet af pungen med bl.a. kontanter.
Den mistænkte mand blev beskrevet som: mand, 40-50 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning og iført lysbrunt tøj. Han talte et fremmedsprog, som den 84-årige ikke forstod og ikke kan forklare nærmere.

Politiet aflagde den 84-årige et besøg for at få klarlagt de nærmere omstændigheder i en sag om tricktyveri ved brug af en kendt fremgangsmåde med brug af et kort til at aflede offerets opmærksomhed.

Sagen vil nu blive efterforsket i et forsøg på at få identificeret den mistænkte. Personer, der måtte have set manden i området omkring Kronhøjvej, bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Butikstyveri – Skomagergade, Roskilde

Kl. 16.11 fik politiet en anmeldelse fra personalet i en herretøjsbutik om, at to kvinder havde stjålet varer fra fortovsudstillingen. Varerne havde de lagt i en taske, hvorefter de begge var gået sammen fra stedet.
Butikspersonalet havde kontaktet dem, hvorefter den ene kvinde stak af, mens den anden forblev tilbage sammen med en efterladt taske, som den flygtede kvinde havde efterladt.

Politiet kunne konstatere, at der i den efterladte taske var polo-T-shirts til en samlet værdi af 6.200 kr., og den tilbageholdte kvinde blev identificeret som en 45-årig kvinde fra Nordsjælland. Hun blev sigtet for butikstyveri af varerne, som de havde taget fra fortovsudstillingen uden at betale.

Politiet efterforsker nu videre i sagen ud fra bl.a. diverse overvågningsmateriale i et forsøg på at få identificeret den anden kvinde, som også kan mistænkes for at have deltaget i butikstyveriet.

 

Blottede sig for teenagere – Signalet, Ringsted

Kl. 18.29 anmeldte to teenagedrenge fra Ringsted, at en mand offentligt stod og onanerede.
Politiet kørte straks til området og fik kontakt til en 35-årig mand fra Polen, som blev anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse over for de to teenagere på 17 og 18 år, mens han stod ved en bænk på en offentlig sti i området.

Den polske mand blev løsladt efter afhøring til sagen, som han nu kan forvente at høre mere til, når den skal afgøres. Politiet underrettede den 17-åriges forældre om sagen, ligesom den sociale døgnvagt i Ringsted kommune blev underrettet.

 

Vold i samlivsforhold – Kalundborg

Kl. 20.22 fik politiet en henvendelse fra en borger om, at der på en bestemt adresse i den centrale del af Kalundborg by måske skete et voldeligt overgreb på en person.

Politiet fik på adressen kontakt til en forslået, 51-årig kvinde og en 57-årig mand, hvoraf sidstnævnte kunne mistænkes for at have slået sin samlever, så hun havde fået diverse mærker som følge af det voldelige overfald. Begge var lettere påvirket af spiritus ved politiets ankomst.
Den 57-årige blev anholdt og sigtet for vold mod samleveren, som politiet vejledte om muligheden for ophold andetsteds. Politiet løslod den 57-årige efter afsluttet efterforskning i sagen, som han vil høre nærmere om, når den skal strafferetligt afgøres.

 

Lyn slog ned i taget – Søstrup Parken, Søstrup, Holbæk

Kl. 20.35 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre ildebrand i tagryggen på en bygning, idet et lyn var slået ned i tagryggen og starten branden.

De tilstedeværende blev kortvarigt evakueret. Der var ikke nogen større flammer ved branden, der udviklede let røg fra taget.
Brandvæsnet måtte i forbindelse med brandslukningen fjerne et par kvadratmeter tag, men fik hurtigt slukket branden. Ingen kom til skade ved branden, som politiet ikke undersøger nærmere ud fra de oplyste omstændigheder.

 

Mand i papkasse – Hyrdehøj, Roskilde

Kl. 05.08 henvendte en vægter sig til politiet, fordi vægteren i forbindelse med tilsyn på en skole havde fundet en påvirket mand sovende i en stor papkasse.

Politiet fik på skolen kontakt til en spirituspåvirket mand, der blev vækket, så han kunne identificeres som 26-årig mand fra København NV.
Han blev ”tilbudt” et bedre logi på politistationen, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt kortvarigt i detentionen til afrusning. Lidt senere på morgenen blev han løsladt, men var ikke blevet sigtet for noget i anledning af det lidt usædvanlige nattelogi på skolens område.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi