Spirituspåvirket bilist anholdt på Hovedgaden

dato

En bekymret bilist kontaktede kl. 07.02 politiet efter at have observeret en bil, der kørte yderst usikkert på vejen. Den pågældende bilist skiftevis kørte over i den modkørende vejbane og ud i græsrabatten, hvilket skabte en farlig situation for de øvrige trafikanter.

To mandlige bilister lykkedes med at få stoppet den slingrende bilist på Hovedgaden. Den påvirkede bilist, som viste sig at være opfarende, blev holdt på afstand indtil politiet ankom til stedet.

En alkometertest afslørede, at den 26-årige mand fra Kalundborg havde en promille på over 2,0. Han blev anholdt og taget med til en blodprøve, mens hans bil blev beslaglagt på grund af den høje promille. Den 26-årige protesterede over beslaglæggelsen, men blev løsladt efter at have afgivet blodprøven. Han fik dog taget sit kørekort på stedet.

Sagen er nu overdraget til retten, som på et senere tidspunkt vil tage stilling til, om bilen kan konfiskeres permanent. Den 26-årige vil senere blive informeret om resultatet af blodprøveanalysen og sagens videre forløb.

Kilde: Politiets Døgnrapport