SSP-området i Kalundborg søger en fagligt stærk SSP-konsulent til forebyggelse af risikoadfærd og kriminalitet.

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Om jobbet

SSP-området i Kalundborg Kommune er i en rivende udvikling. Vi søger derfor en fagligt stærk SSP-konsulent til at drive flere at vores nuværende og kommende SSP-indsatser. Dette er en unik mulighed for dig, der brænder for forebyggelsesområdet og mestrer relations arbejde med både unge og fagpersoner i det tværgående samarbejde. Ansættelsen er pr. 1. august 2024 eller snarest derefter.

Fagcenter Børn og Familie ønsker at styrke den generelle forebyggende indsats på skoleområdet gennem trivselsfremme, etablering af meningsfulde fællesskaber og forebyggelse af risikoadfærd, hvorfor du som SSP-konsulent tiltænkes en central rolle i forhold til samarbejdet med skolerne og andre relevante faggrupper – herunder udvikling, planlægning og gennemførelse af datadrevne indsatser med udgangspunkt i den nyeste viden og ”best practice” indenfor forebyggelse af risikoadfærd og kriminalitet.

Du bliver en del af SSP-teamet som består af 3 medarbejdere. En SSP-koordinator og 2 SSP-konsulenter. Arbejdet foregår i tæt samarbejde og i dialog med medarbejderne i fagcentret. Hertil kommer samarbejdet med eksterne samarbejdspartnere som folkeskoler, klubber, boligsociale medarbejdere, politiet med flere. Teamets opgaver spænder bredt – herunder bl.a: Rådgivning og vejledning af unge, forældre og fagpersoner, mødeledelse af SSP-møder, afholdelse af bekymringssamtaler, facilitering af forældrenetværksgrupper, konfliktmægling og facilitering af genoprettende processer samt udvikling, planlægning og gennemførelse af oplæg, temadage og undervisning for elever, forældre og fagpersoner. Ligeledes indgår SSP-teamet i forskellige beredskaber – herunder forebyggelse af radikalisering og ekstremisme, håndtering af digitale krænkelser mv. Der stilles derfor store krav til konsulenternes faglighed, kommunikative kompetencer og evner til, at skabe gode relationer til de unge i lokalområdet.

Arbejdsopgaver:

  • Rådgivning og vejledning til unge, forældre og fagpersoner
  • Mødeledelse af SSP-lokaludvalgsmøder i eget distrikt
  • Afholdelse af bekymringssamtaler
  • Samarbejde med interne og eksterne samarbejdspartnere som eksempelvis skoler, politi, klubber mv.
  • Udvikling, planlægning og gennemførelse af oplæg, temadage og undervisning for elever, forældre og fagpersoner
  • Opsøgende arbejde i det offentlige rum ved særlige begivenheder - herunder byfester, sidste skoledag, Kalundborg Rocker m. fl.
  • Dialog og relations opbygning med børn og unge
  • Facilitering af konfliktmægling og genoprettende processer
  • Deltagelse i kurser, konferencer, netværksmøder og tværkommunale netværk

Opgavernes variation kalder på fleksibilitet i forhold arbejdstid. Der vil lejlighedsvis forekomme weekend- og aftenarbejde.

Din profil

Vi forventer, at du har en faglig ballast med dig – særligt fra det kriminalpræventive felt – hvorfor du i særlig grad arbejder systematisk, struktureret og metodisk velfunderet. Vi vil især lægge vægt på, at du kommer med en grunduddannelse som fx lærer, pædagog, socialrådgiver eller politibetjent og har dokumenteret erfaring fra SSP-samarbejde.

Som person er du tillidsvækkende og udstråler en ro, som er smittende i mødet med både kollegaer, unge, forældre og samarbejdspartnere. Du har generelt en anerkendende tilgang i mødet med mennesker og formår at holde dig åben og nysgerrig.

Vi leder efter en ny kollega som:

  • Har viden og indsigt i metoder til forebyggelse af risikoadfærd blandt børn og unge, og kan formå at omsætte det til praksis.
  • Har viden og forståelse for sagsgange og gældende lovgivning på SSP-området – bl.a. straffeloven, retsplejelovens §115, Barnets lov mv.
  • Har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig blandt unge, nye ungdomstrends og kulturer.
  • Kan udvikle, planlægge og facilitere kriminalpræventive undervisningsforløb til bl.a. elever, forældre og fagpersoner.
  • Er didaktisk og metodisk velfunderet
  • Er relationelt stærk og dygtig til hurtigt at opbygge et solidt kendskab til lokalområderne og de miljøer, som unge færdes i.
  • Er god til at skabe og facilitere netværk og samarbejde med relevante aktører og samarbejdspartnere i SSP-samarbejdet.
  • Har stærke kommunikative kompetencer i både skrift og tale, og har modet og kompetencen til at stå på ”scenen” foran andre.

Derfor skal du vælge os

Målsætningen i Kalundborg Kommunes børne- og ungepolitik er, at alle børn og unge skal have mulighed for at indfri deres potentiale. Trivsel, sundhed og udviklende fællesskaber er blandt vores fokusområder i vores stræben efter, at alle unge i kommunen skal have et godt ungeliv, hvor rusmidler ikke spiller en rolle. I 2023 blev Kalundborg Kommune udpeget som programkommune i Sundhedsstyrelsens program ”Fælles om ungelivet”. Du vil som SSP-konsulent være med til at udvikle og implementere programmet, som skal styrke de beskyttende faktorer omkring unges brug af rusmidler og skabe flere sunde ungemiljøer i kommunen i samarbejde med både interne og eksterne samarbejdspartnere. Du kan læse mere om ”Fælles om ungelivet” her: Fælles om ungelivet - Sundhedsstyrelsen

Hvis du er nysgerrig på, hvad vi arbejder med i fagcenteret, har vi lavet en video om os: Fagcenter Børn og Familie (kalundborg.dk).

Løn og ansættelsesvilkår

Efter gældende overenskomst og Aftale om ny løn

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere om stillingen eller har uddybende spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte SSP-koordinator, Andreas Knudsen på tlf. 59 53 43 07 eller mail anku@kalundborg.dk.

Ansøgning

Ansøgningsfrist den 12. juni 2024

Ansættelsessamtaler forventes afholdt onsdag i uge 25

Om os

I Kalundborg Kommune er vi optaget af, at vores borgere, virksomheder, foreninger og institutioner får den bedst tænkelige service. Det kan vi kun levere hvis vi har dygtige og motiverede medarbejdere. Derfor er vi dedikeret til at støtte medarbejdernes personlige og faglige udvikling, og sikre en dynamisk og fleksibel arbejdsplads.

Hos os er medarbejderne med til at gøre en forskel hver dag, sammen med ca. 3500 kollegaer.  Kalundborg Kommune er placeret i noget af Danmarks smukkeste natur – og er samtidig hjemsted for en række af de industrier der bidrager mest til den danske økonomi – med vægt på biotech- og energiproduktion.
Der bor cirka 49.000 mennesker i Kalundborg Kommune, som også er hjemsted for flere og flere uddannelser, der er med til at understøtte udviklingen i kommunen.

Du kan læse mere om Kalundborg Kommune som arbejdsplads Vores medarbejdere (kalundborg.dk), finde generelle oplysninger om Kalundborg Kommune (Flyt til Kalundborg) eller lytte til vores podcast-serie Karriere på Kalundborgsk Podcast (kalundborg.dk)

 Vi opfordrer alle uanset baggrund, køn, religion mv. til at søge.

----------

I Kalundborg Kommune har vi en generel politik om indhentning af straffeattest.

Ansatte som i deres ansættelse har adgang til personfølsomme oplysninger, skal have privat MitID, fordi de skal identificere sig med deres private MitID Dette for at efterleve den skærpede lovgivning og derved sikre borgernes tillid til, at alle myndigheder, herunder Kalundborg kommune, behandler personfølsomme oplysninger sikkert.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Kalundborg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Borgerservice, Klosterparkvej, 4400 Kalundborg

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 12-06-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6051257

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet