Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Kalundborg - torsdag den 2. juli

Kalundborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Smedelundsgade, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Plusvej, Rødvig Stevns
Åvej, Solrød Strand
Nyledsdalen, Nykøbing Sj.
Tjørnevej, Karlslunde
Tvindelstrupvej, Tvindelstrup, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Gyvelvej, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Bistrupvang, Havdrup

Tricktyveri – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 16.38 anmeldte personalet i Sportsmaster i Kalundborg, at de havde været udsat for et tricktyveri tidligere på dagen. Omkring kl. 15.15 kom to mænd ind i forretningen, hvor den ene bad om hjælp til at købe en gave til sin kæreste. Imens gik den anden mand rundt og i butikken og sagde, at han ”kiggede”. Begge mænd forlod sportsbutikken uden at købe noget. Da ekspedienten kort efter skulle tage imod betaling fra en anden kunde, opdagede han, at kassen var helt tom for pengesedler. Personalet mistænkte derfor, at de to mænd havde udsat butikken for et tricktyveri, idet den ene afledte ekspedientens opmærksomhed, mens den anden fik mulighed for at bevæge sig rundt i butikken. Butikken fik stjålet et mindre kontantbeløb i forbindelse med tyveriet.

De to mænd beskrives som:
A: Mand, Dansk af udseende, 30-35 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Slangekrøller i hele håret, solbrun, skægstubbe, Talte: Dansk, Iført: Knickers, hvid T-shirt med print, mørk hættetrøje med lynlås, solbriller.
B: Mand, Dansk af udseende, 30-35 år, 180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Kort, Iført: T-shirt og shorts

Politiet efterforsker sagen og søger vidner, som har bemærket de to mænd i Kordilgade onsdag eftermiddag. Borgere som kan komme med oplysninger om deres identitet, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Graffitihærværk i elevator – Ølby Station, Ølby Center – Køge

Kl. 16.40 anmeldte en 54-årig kvinde fra Solrød, at hun kort forinden ville benytte elevatoren på Ølby Station sammen med sin 9-årige søn, for at komme op på perronen. Elevatoren kom dog ikke ned, men anmelderen så at nogle drenge havde blokeret for døren på elevatoren, så den ikke kørte ned. Kvinden og hendes søn gik derfor op på perronen via trappen og så her, at en ung mand havde blokeret døren med en foldecykel. Kvinden til at påtale dette, og drengen cyklede på foldecyklen ned i den anden ende af perronen, hvor gruppen af unge opholdt sig. Elevatoren havde været udsat for graffiti, hvor der stod skrevet ”KMP ORALE 4660” med frisk hvid maling. Drengen cyklede kort efter forbi igen, hvor han kastede en coladåse i retning af mor og søn. Noget cola røg ud af dåsen og ramte sønnen. Kort efter kom toget, hvor kvinden og hendes søn steg på og kontaktede politiet.

Den unge mand beskrives som:
A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 11-14 år, 165-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: maskerede sig med sin træningsjakke op over næse, Talte: Dansk, Iført: blå/sort træningsjakke med lynlås foran, Medbragte: foldecykel, sort

En patrulje blev sendt til Ølby Station, hvor de kørte en tur i området uden at finde frem til gruppen af drenge. Politiet foretog en undersøgelse af elevatoren og underrettede DSB om hærværket. Sagen efterforskes for at finde frem til den mistænkte gerningsmand til hærværket. Politiet har i den forbindelse indhentet overvågningsvideoen fra stationen. Vidner som har oplysninger omkring den beskrevne unge mand eller gruppen af drenge, som befandt sig på Ølby Station onsdag eftermiddag omkring kl. 16.30 bedes kontakte politiet. Borgere som bemærker graffiti med teksten: ”KMP ORALE 4660”, som er skrevet andre steder i Ølby og omegn, bedes ligeledes informere politiet på tlf. 114.

 

Narkokørsel – Holbækvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 17.20 blev en 20-årig mand fra Mørkøv sigtet og anholdt for narkokørsel og kørsel uden førerret i en personbil. Den 20-årige havde kørt bil, selvom han aldrig havde taget et kørekort og var ovenikøbet påvirket af euforiserende stoffer under kørslen. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt igen. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han få nærmere besked om sagens videre gang.

 

Stjålet cykel kom hjem igen – Lejrevej, Lejre

Kl. 20.49 anmeldte en lokal mand, at han havde tilbageholdt en cykeltyv. Anmelderens 15-årig søn havde kort forinden genkendt sin stjålne cykel foran Fakta i Lejre. Sønnen havde set en mand komme til stedet på cyklen, som han parkerede foran butikken. Den mistænkte cykeltyv var i selskab med en anden mand på cykel, og de gik begge ind for at handle i supermarkedet. Kort efter kom begge mænd ud af forretningen og var på vej væk fra butikken.

Den 15-årige havde i mellemtiden ringet til sin far, som skyndte sig til stedet og tilbageholdt de to mænd, inden han ringede til politiet. En patrulje kørte til Lejre, hvor de traf to mænd fra Polen, som arbejder i Danmark. Den 20-årige polak, som havde kørt på den stjålne cykel, oplyste at han havde købt cyklen for et mindre beløb af en fremmed mand. Politiet sigtede ham for hæleri, og cyklen blev udleveret til den 15-årige og hans far. Betjentene kontrollerede den anden polske mands cykel, men denne var ikke efterlyst. Efter endt afhøring fik de to mænd lov at gå, men den 20-årige kan forvente at høre mere fra politiet både i form af straffesagen, men han vil også blive præsenteret for et erstatningskrav for de skader cyklen havde pådraget sig.

Uro og uorden - Mosede Strandvej, Greve

Kl. 21.33 fik politiet anmeldelse om, at der var uro og uorden imellem en gruppe unge ved Mosede Fortet. På stedet havde to drenge optrådt truende og en 14-årig dreng havde forsøgt at dæmpe gemytterne, som havde skændtes voldsomt. Den 14-årige ringede efterfølgende til politiet og anmeldte episoden. Vidner havde blandt andet set, at en ung mand havde medbragt en kniv. Flere patruljer kørte til stedet, hvor der nu var to. Politiet fandt frem til en dreng, som passede på beskrivelse af drengen, som havde haft en kniv. En 12-årig dreng fra Greve blev tilbageholdt, men politiet fandt ingen kniv på ham. Hundepatruljer søgte i området, men fandt ikke frem til nogen kniv eller andet mistænkeligt. Politiet kørte drengen hjem til sin far, der blev orienteret om hændelse. De sociale myndigheder blev efterfølgende orienteret om sagen.

To mænd anholdt for trusler – Roskildevej, Ringsted

Kl. 01.21 fik politiet et alarm 112 opkald fra en 20-årig mand og en 23-årig kvinde fra Ringsted, som var blevet truet med et slagredskab af nogle bekendte ved en tankstation i Benløse. De to var herefter kørt fra stedet, men følte sig forfulgt af de bekendte i bil. Politiet fik oplysninger om, hvor anmelderne befandt sig og kørte til stedet. Patruljerne traf begge biler i Haslev, som ligger Sydsjællands Politikreds, hvor det lykkedes de mistænktes bil at køre fra stedet. De to forurettede var ikke kommet noget til, og de blev afhørt til sagen.

Det lykkedes kort efter politiet at anholde to mænd, som var kørt galt i deres bil væk fra stedet øst for Haslev. En hundepatrulje gik spor efter mændene, som var stukket af fra den forulykkede bil. En 25-årig mand fra Ringsted og en 29-årig mand fra Køge blev anholdt og sigtet for trusler. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en legetøjsøkse, som politiet beslaglagde, da det kunne være det redskab, som blev anvendt ved truslerne. De to mænd blev taget med til stationen til afhøring og sagen blev efterfølgende vurderet juridisk. Da der ikke var grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør, blev de begge løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Motivet til truslerne er en intern konflikt imellem de implicerede parter.

Ung mand frarøvet soundbox- Ahornvej, Karlslunde – Greve

Kl. 01.40 anmeldte en 15-årig ung mand fra Greve, at han omkring kl. 00.52 var blevet frarøvet sin soundbox. Den 15-årige havde været ved Mosede Fortet og var på vej hjem, hvor han gik på Ahornvej sammen med to venner. De blev her passet op af tre unge mænd, som kom kørende på knallerter/scotere. Den ene steg af knallerten og tog en kniv frem og truede den 15-årige til at udlevere sin soundbox, som han gik med i hånden. Gerningsmanden, A, tog soundboxen, og de tre unge kørte fra stedet på knallert i retning af fortet. De tre mænd beskrives som:

A: Mand, 15-25 år, omkring 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Dansk med accent, Iført: sort hættetrøje, sort maskering, sorte bukser, sorte handsker., Medbragte: scooter, Bevæbning: foldekniv
B: Mand, 15-25 år, omkring 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Iført: Sort hættetrøje, sort maskering, sorte bukser, sorte handsker., Medbragte: scooter
C: Mand, 15-25 år, omkring 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Iført: Sort hættetrøje, sort maskering, sorte bukser, sorte handsker., Medbragte: scooter

Soundboxen beskrives som: Stor sort kasse med gitternet og med påskriften mærket S.B. Vejer ca. 15 kg. Værdi: 4500 kr.

Politiet efterforsker nu sagen, og søger i den forbindelse vidner i sagen, som har bemærket de beskrevne unge mænd. Borgere som har set de unge mænd transportere den tunge soundbox på knallert eller som i øvrigt har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.


Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Eline Krarup ek@vores-mediehus.dk
Flere artikler