Status på 2. etape af Tour de France

Profilbillede
dato

Etape 2 i dette års Tour de France er vel overstået. Det blev en festlig, fornøjelig og folkelig cykeldag, som foregik i god ro og orden.

Starten på anden etape af Tour de France foregik problemfrit fra Roskilde. Der var masser af cykelglade mennesker hele vejen langs den solbeskinnede rute mod Holbæk og videre til Odsherreds bakker. Dette billede fortsatte resten af ruten hen over Kalundborg, Stillinge Strand, videre ud mod Storebæltsbroen og hen over mållinjen i Nyborg.

- Det blev nøjagtig den festlige og folkelige cykeldag, som vi havde håbet på. Undervejs på ruten oplevede vi kun ganske få udfordringer, og folk opførte sig rigtig fint. Tilskuerne fortjener stor ros for deres måde at være på, og det gør i øvrigt alle de borgere, hvor cykelløbet greb forstyrrende ind i deres hverdag. Folk har heldigvis lyttet til alle de implicerede myndigheders råd og vejledning, og det er vi selvfølgelig taknemmelige for. Det er bestemt en medvirkende årsag til, at løbet kunne gennemføres på en tryg måde med fokus på det sportslige, fortæller politiinspektør Christian Rasmussen fra Fyns Politi.

Inden løbet gik i gang, fik politiet meldinger om, at dele af afspærringer, der var sat op langs ruten ved Roskilde, ikke blev respekteret. Men det blev hurtigt håndteret. Tour de France, etape 2 lå samtidig med Roskilde Festivalen, og det gav dette naturligt nok ekstra mange mennesker på gader og stræder, men der var god stemning.

Det skabte heller ikke de store politimæssige udfordringer, da der var tilskuere, som bevægede sig ud på den lukkede motorvej ved Storebælt/Halsskov for at se rytterne køre op på broen. De var hurtige til at flytte sig om bag autoværnet, da politiet på stedet fik kontakt til dem.

Folk har generelt lyttet til anbefalingerne om enten helt at lade være med at køre over Storebæltsbroen i dag eller at køre tidligt. Lukningen af Storebæltsbroen og motorvejen medførte derfor kun ganske lidt kø.

Seks tyske cyklister blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi de cyklede ud på Storebæltsbroen fra Sjællandssiden, efter at feltet var passeret. De seks cyklister var nået et lille stykke op på højbroen, da politiet fik stoppet og eskorteret dem retur til fastlandet.

I Nyborg var der forventeligt rigtig mange mennesker, og der var en overgang lidt pres på den trafikale situation i byen, inden de første ryttere kom i mål.

Da løbet var overstået gik arbejdet i gang med at få alle folk sikkert og smidigt væk fra området. Der var mange mennesker, som skulle fra Nyborg – både med tog og bil – og det kunne selvfølgelig godt mærkes. Men folk var tålmodige, og stille og roligt blev trafikken afviklet.

- Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds, og afviklingen af løbet er gået som planlagt. Det har været en stor og spændende opgave for alle involverede myndigheder, og samarbejdet på tværs af sektorerne har fungeret helt upåklageligt, slutter Christian Rasmussen.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi